Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Borş de fasole boabe şi rasol de ciuperci cu usturoi şi mămăliguţă

Borş de fasole boabe şi rasol de ciuperci cu usturoi şi mămăliguţă

Un articol de: Corneliu Ciocan - 27 Noiembrie 2011

Ingrediente:

- o jumătate de kilogram de fasole boabe,

- un morcov,

- un pătrunjel,

- un păstârnac,

- o ceapă,

- cimbru,

- leuştean,

- doi litri de apă,

- o jumătate de litru de borş,

- sare.

Fasolea se spală şi se pune în apă călduţă cu 12 ore înainte de preparare. Apoi se pune la fiert în apă clocotită. După 5 minute se aruncă şi aceasta şi se pun doi litri de apă caldă. Se lasă să fiarbă. Se curăţă legumele, se taie mărunt sau se dau prin răzătoarea mare şi se toacă mărunt ceapa. Când fasolea este aproape fiartă, se adaugă legumele şi se mai lasă la fiert 25-30 de minute.

Borşul se pune la fiert împreună cu cimbrul. Se strecoară şi se toarnă în oala cu legume şi fasole. La final se adaugă leuşteanul.

 

Rasol de ciuperci cu usturoi şi mămăliguţă

Ingrediente:

- 500 de grame de ciuperci de cultură,

- pleurotus sau hribi,

- o jumătate de căpăţână de usturoi,

- o jumătate de kg de mălai,

- sare.

Se fierb acoperit în două ceşti de apă ciupercile curăţate şi spălate. Se servesc reci cu mujdei de usturoi, făcut din zeamă de ciuperci, şi cu mămăliguţă caldă.

Citeşte mai multe despre:   Rețete de post