Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Ciorbă de afumătură cu tarhon (6 persoane)
Ingrediente: 1 kg afumătură de porc (ciolan); 1 ceapă; 1 ţelină; 1 morcov; 1 legătură tarhon; 1 ou; 1 pahar smântână; 200 ml borş; sare; piper după gust.
Mod de preparare: Carnea afumată se ţine în apă rece câteva ore, apoi se spală şi se pune la fiert. Se aruncă apa când dă în clocot, apoi se pune la foc cu apă rece. Afumătura fierbe până când carnea se desprinde de pe os. Scoatem în acest moment afumătura din oală (cu o spumieră), o scurgem bine de lichid, o dezosăm şi o tăiem cubuleţe. În zeama din oală se adaugă afumătura şi legumele tăiate cubuleţe potrivite şi se fierb împreună 20 de minute, apoi adăugăm borşul, tarhonul şi se drege cu ou bătut şi smântână. Se serveşte cu ardei iuţi.