Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Ciorbă de afumătură cu tarhon (6 persoane)

Ciorbă de afumătură cu tarhon (6 persoane)

Galerie foto (3) Galerie foto (3) Sănătate
Un articol de: Stavrofora Hristofora Rusu - 28 Decembrie 2020

Ingrediente: 1 kg afumătură de porc (ciolan); 1 ceapă; 1 ţelină; 1 morcov; 1 legătură tarhon; 1 ou; 1 pahar smântână; 200 ml borş; sare; piper după gust.

Mod de preparare: Carnea afumată se ţine în apă rece câteva ore, apoi se spală şi se pune la fiert. Se aruncă apa când dă în clocot, apoi se pune la foc cu apă rece. Afumătura fierbe până când carnea se desprinde de pe os. Scoatem în acest moment afumătura din oală (cu o spumieră), o scurgem bine de lichid, o dezosăm şi o tăiem cubuleţe. În zeama din oală se adaugă afumătura şi legumele tăiate cubuleţe potrivite şi se fierb împreună 20 de minute, apoi adăugăm borşul, tarhonul şi se drege cu ou bătut şi smântână. Se serveşte cu ardei iuţi. 

Citeşte mai multe despre:   Rețete  -   Rețete tradiționale