Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Salată caldă pentru micul dejun

Salată caldă pentru micul dejun

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Stavrofora Hristofora Rusu - 25 Ianuarie 2021

Ingrediente: 1 salată verde, 1 legătură de pătrunjel, 8 linguri ulei de măsline, 3 linguri oţet sau zeamă de lămâie, 2 linguri muştar, 4 felii de pâine ruptă bucăţi, 4 felii de bacon, 100 grame cârnat tăiat felii, 2 fire ceapă verde, 2 ouă, sare, piper.

Preparare: Se taie salata, se pune într-un castron împreună cu pătrunjelul tăiat mărunt. Se face un sos, amestecând uleiul de măsline cu zeama de lămâie sau oţet, muştar, sare şi piper. Într-o tigaie se prăjesc baconul şi cârnaţii câteva minute, apoi adăugăm bucăţelele de pâine, pe care le prăjim până se rumenesc. Ouăle le pregătim ochiuri, fierte două minute în apă clocotită, în care se adaugă sare şi o lingură de oţet. În castronul cu salată se pun baconul, cârnatul şi pâinea prăjită, apoi se amestecă cu sos. Se repartizează în două farfurii, iar deasupra se pune oul ochi fiert în apă şi se ornează cu ceapă verde.

Citeşte mai multe despre:   Rețete