Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Sarea de bucătărie, un bun antidepresiv

Sarea de bucătărie, un bun antidepresiv

Data: 13 Martie 2009

Sarea de bucătărie este un drog şi un antidepresiv. La această concluzie a ajuns un grup de cercetători condus de Alan Kim Johnson de la Universitatea din Iowa. Fiziologul şi psihologul american susţine că sarea este perfect comparabilă cu un drog, iar acest lucru explică de ce oamenii consumă mai multă sare decât ar avea nevoie organismul lor. Oamenii de ştiinţă americani au emis şi ipoteza potrivit căreia sarea este un antidepresiv natural, iar oamenii o consumă în cantităţi mai mari decât le este necesar pentru că aspiră, în mod intuitiv, să se binedispună.