Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×
Acasa Societate Sănătate Super-alimentele în exces pot fi dăunătoare

Super-alimentele în exces pot fi dăunătoare

Data: 01 Feb, 2010

Antioxidanţii, conţinuţi de aşa-zisele „super-alimente“, de la cartofi dulci la afine, linte şi broccoli, sunt apreciaţi de mulţi ani pentru faptul că atenuează efectele îmbătrânirii asupra corpului şi prelungesc durata vieţii. Antioxidanţii sunt molecule care pot să încetinească sau chiar să prevină producerea radicalilor liberi, care au efecte nocive asupra celulelor din organism. Nutriţioniştii americani susţin însă că delicata balanţă a nutrimentelor necesare organismului poate fi afectată dacă antioxidanţii sunt consumaţi în exces. Mai precis, excesul de „super-alimente“ ar putea să nu aducă destui „pro-oxidanţi“, gemenii malefici ai antioxidanţilor, în organism. În timp ce antioxidanţii încetinesc ritmul de distrugere a muşchilor şi a altor organe, pro-oxidanţii îl accelerează. Însă excesul de antioxidanţi poate dezechilibra delicata balanţă, făcând ca persoanele în vârstă să respire cu dificultate, fapt care ar putea să le împiedice să facă sport, care să-i ajute să-şi păstreze o formă fizică bună. Mai precis, excesul de antioxidanţi influenţează fluxul sangvin, determinând eliminarea substanţelor vasodilatatoare, care menţin deschise vasele de sânge din muşchi şi din organele din corp.