Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Un pahar cu vin, consumat zilnic, previne atacurile cerebrale

Un pahar cu vin, consumat zilnic, previne atacurile cerebrale

Data: 20 Noiembrie 2010

Un studiu al cercetătorilor americani de la Harvard University din Boston, realizat pe 73.450 de femei care nu au suferit nici de cancer, nici de maladii cardiace, arată că cele care au consumat până la un pahar cu vin pe zi au beneficiat de o reducere cu 20% a riscului de atac cerebral, comparativ cu femeile care nu au consumat alcool deloc. Potrivit cercetătorilor, alcoolul ajută organismul să metabolizeze glucoza de o manieră mai eficientă şi reduce riscul de producere a cheagurilor sangvine. Vinul conţine, totodată, o concentraţie ridicată de antioxidanţi denumiţi flavoinoizi, ce prezintă un efect benefic asupra sistemului circulator. În plus, vinul roşu creşte concentraţia de colesterol bun (lipoproteine cu densitate mare/HDL) din sânge.