Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Vegetarienii se îmbolnăvesc mai rar de cancer

Vegetarienii se îmbolnăvesc mai rar de cancer

Data: 04 Iulie 2009

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, persoanele vegetariene sunt cu 12% mai puţin expuse riscului de a dezvolta cancer, iar acest procent este şi mai mare în cazul tipurilor de cancer sangvin. Studiul, realizat pe un eşantion de peste 60.000 de persoane, a confirmat un risc mai mic de apariţie a cancerului stomacal şi intestinal în cazul persoanelor vegetariene. Efectul protector al alimentaţiei vegetariene nu se aplică, însă, şi în cazul cancerului la colon, una dintre cele mai importante maladii letale. De fapt, grupul vegetarienilor a prezentat o rată uşor mai ridicată de cancere la colon şi anale, deşi nu una semnificativă din punct de vedere statistic. Acest studiu, care a analizat 20 de tipuri diferite de cancer, a stabilit, totodată, faptul că riscul de apariţie a acestor maladii nu depinde de ceilalţi factori precum fumatul, consumul de alcool şi obezitatea, consideraţi factori de risc pentru apariţia cancerului.