În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Hramul Mănăstirii Chiajna-Giuleşti din Capitală
În ziua sărbătoririi Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ, credincioşii bucureşteni şi-au îndreptat paşii spre biserica Mănăstirii Chiajna-Giuleşti, care și-a sărbătorit ocrotitorul. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.
Biserica de lemn în stil maramureşean, cu hramurile „Acoperământul Maicii Domnului” şi „Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ”, a fost plină de credincioşi, care au dorit să participe la sărbătoarea unui cuvios român iubit de ei, ocrotitor al singurei mănăstiri din Protopopiatul Sector 6 Capitală. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, înconjurat de un sobor de slujitori, din care au făcut parte protos. Atanasie Bădulescu, stareţul Mănăstirii Chiajna-Giuleşti, pr. protoiereu Costel Burlacu, de la Protoieria Sector 6 Capitală, şi alţi slujitori de la parohii din Capitală.
După citirea Sfintei Evanghelii, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură în care a prezentat viaţa şi nevoinţa duhovnicească a Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ şi a îndemnat credincioşii să urmeze pilda vieţii acestui sfânt român. „Sfântul Ioan Iacob este unul dintre sfinţii iubiţi care au odrăslit pe pământ românesc şi duc rugăciunile noastre înaintea lui Dumnezeu. Viaţa Sfântului Ioan Iacob este un model de iubire a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, un model de a înfrunta şi birui încercările, necazurile, ispitele şi suferinţele prin care poate trece un om în această viaţă. Avem nevoie de astfel de modele spre care să privim, nu falsele şi înşelătoarele modele care ne sunt propuse tot mai mult de o anumită parte a societăţii în care trăim. De multe ori ne sunt propuse modele false, dar sunt şi oameni care vor să meargă după adevăratele paradigme şi vor să dobândească esenţialul, adică Împărăţia Cerurilor”, a spus Preasfinţia Sa.
La final, părintele protopop Costel Burlacu a mulţumit ierarhului pentru slujirea arhierească în zi de hram, subliniind că sunt necesare complexe lucrări, precum racordarea la reţeaua electrică, amenajarea drumului de acces, dar, mai ales, includerea monumentului istoric aflat în ruină, într-un program de restaurare, pentru ca Mănăstirea Chiajna-Giuleşti să redevină un reper duhovnicesc şi istoric pentru Sectorul 6 Capitală.