Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârșit la praznicul Botezului Domnului, 6 ianuarie, Sfânta Liturghie şi Sfințirea Mare a apei, conform rânduielii tradiționale, în Catedrala
Paraclisul „Buna Vestire“ din Râmnic, în haină de praznic
Vineri, 25 martie, în ziua praznicului Bunei Vestiri, preacuviosul părinte arhimandrit Vartolomeu Androni, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului şi stareţul Mănăstirii Cozia, a săvârşit, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta Liturghie la Paraclisul arhiepiscopal "Buna Vestire" din Râmnicu Vâlcea.
Sărbătoarea a început cu slujba Acatistului Bunei Vestiri, Utrenia şi a continuat cu Sfânta Liturghie. La sfârşitul slujbei, părintele exarh Vartolomeu a rostit un cuvânt de învăţătură, în care a istorisit evenimentul biblic, sfătuindu-i totodată pe credincioşii prezenţi să urmeze exemplul Fecioarei Maria de ascultare, smerenie şi curăţenie sufletească, să înalţe rugăciuni către ea pentru mântuirea sufletelor şi pentru ferirea de ispite. Biserica cu hramul "Buna Vestire", din Râmnicu Vâlcea, cunoscută şi ca "Biserica Maicii Domnului", a fost construită în anul 1747, pe temelia unei alte biserici din timpul lui Mircea cel Bătrân. De la vechea biserică se mai păstrează ancadramentele de la geamurile din partea de nord. Actuala biserică a fost ridicată de boierii Radu şi Grigore Râmniceanu în timpul păstoririi preasfinţitului episcop Climent al Râmnicului. Pictura în tehnica fresco a fost realizată în stilul bizantin în anul 1750. În urma cutremurului din 10 noiembrie 1940, care a provocat mai multe fisuri în construcţie, biserica a fost consolidată. Între anii 1991 şi 1997, la iniţiativa preotului Emanoil Neţu, au fost realizate ample lucrări de restaurare a picturii interioare şi exterioare. (Arhid. Ioan Liviu Găman)