Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Actualitate religioasă Știri Se înăspresc controalele în perioada sărbătorilor pascale

Se înăspresc controalele în perioada sărbătorilor pascale

Data: 20 Martie 2008

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a dispus intensificarea controalelor şi inspecţiilor în scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada sărbătorilor pascale, când, în mod tradiţional, consumul de alimente creşte considerabil. Potrivit unui comunicat remis de conducerea ANSVSA, se vor întreprinde măsuri suplimentare de verificare asupra modului în care se produc, depozitează, transportă şi valorifică alimentele de origine animală şi non-animală, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale. Potrivit atenţionărilor ANSVSA, târgurile de animale sau punctele de sacrificare a mieilor, organizate de administraţia pieţelor sau târgurilor, vor fi supravegheate de personal sanitar-veterinar, pe toată durata funcţionării lor. Personalul de specialitate care asigură supravegherea sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a pieţelor agro-alimentare va verifica documentele care atestă provenienţa şi salubritatea, modul de depozitare şi comercializare a acestora. „Produsele alimentare care nu se încadrează în parametrii de salubritate stabiliţi de legislaţia în vigoare vor fi retrase de la comercializare, iar comercianţii respectivi vor fi sancţionaţi. Totodată, va fi verificat modul în care sunt respectate condiţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, transport, valorificare şi de alimentaţie publică“, se precizează în comunicatul ANSVSA.