A apărut la Sibiu primul număr al Ghidului Filantropic

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 28 August 2020

Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu (AFOS) a lansat recent revista Ghidul Filantropic. Publi­cația apare cu scopul de a informa cititorii despre activitățile de binefacere pe care le desfășoară asocia­ția din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, dar și pentru a prezenta cazuri sociale deosebite ce necesită sprijinul comunităților sibiene. 

Așa cum explică președintele AFOS și consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Adrian Roman, Ghidul Filantropic „se dorește a fi o sursă competentă de informare și un liant între furnizorii și beneficiarii de sprijin de tip social-filantropic. Este un cadru de prezentare a activității diferitelor asociații de binefacere din comunitatea sibiană și va supune constant atenției un caz special al unui copil, al unei familii, al unei persoane adulte singure, care se află într-o stare de vulnerabilitate în ceea ce privește mai cu seamă starea de sănătate.

Pe lângă strângerea de fonduri necesare soluționării favorabile a unei astfel de situații dificile de viață, Ghidul Filantropic vă propune un parteneriat și lansează o invitație deschisă tuturor celor care activează în acest delicat domeniu, plin de încărcătură sufletească, dar și de bucurie a faptei bune și a împlinirii poruncii celei mari a iubirii și a milosteniei.

Activitatea dumneavoastră poate fi mai bine făcută cunoscută în paginile ghidului, care va reuni laolaltă oameni și infor­mații utile, precum și articole din actualitatea socială, duhovnicească, bisericească, istorie și artă”.

Și prin intermediul acestei reviste, AFOS dorește să solidarizeze oameni, instituții, comunități din cetatea Sibiului și nu numai pentru a veni în sprijinul nevoiașilor. Spre exemplu, primul număr din Ghidul Filantropic lansează un apel de suflet pentru ajutorarea lui Efrem Călinescu, băiețelul din Sibiu care a suferit deja două intervenții pe creier pentru extirparea unei tumori, iar acum are nevoie de radioterapie țintită, un tratament costisitor la o clinică din Franța pentru care nu sunt acoperite cheltuielile de Casa de Asigurări de Sănătate. 

În același număr al revistei, cititorii vor găsi articole despre alte cazuri din Sibiu pentru care oamenii au venit în sprijin, despre proiectul „Șura culturală” din Parohia Sibiu-Gușterița, poezii, articole duhovnicești și articole de prezentare a activităților AFOS.

Mai multe detalii despre publicație, despre activitățile AFOS și despre posibilitățile de ajutorare a cazurilor prezentate se pot găsi pe http://filantropiaortodoxasibiu.ro.