A fost sfințită capela cimitirului din Cornu de Jos
Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a sfințit duminică, 3 decembrie, capela cu hramul „Învierea Domnului” a cimitirului parohiei prahovene Cornu de Jos. În cuvântul de învățătură rostit la final, Preasfinția Sa a amintit că ridicarea locașurilor de închinăciune în cimitir respectă tradiția marilor așezăminte monahale.
Pentru coordonarea lucrărilor de construire a locașului, părintele George Leescu, parohul bisericii din Cornu de Jos, județul Prahova, a fost hirotesit iconom stavrofor, iar sprijinitorii ridicării acestui edificiu au primit acte de cinstire. „Lucrările la capelă au început în anul 2015 și s-au desfășurat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Este o construcție complexă, ridicată pe un teren de umplutură și din această cauză a trebuit să facem o fundație foarte solidă, prin 8 piloni forați la 8 metri adâncime”, a declarat părintele paroh George Leescu.
Un model pe care l-am învățat din tradiția marilor mănăstiri
„Am învățat un lucru foarte important din Evanghelia pe care am ascultat-o la Sfânta Liturghie: să fim stăruitori în rugăciune în cererea noastră către Dumnezeu. Sunt foarte mulți oameni care ne învață și pe noi, slujitorii Bisericii, să fim stăruitori în lucrarea cea bună. Un astfel de exemplu ni se arată în Parohia Cornu, unde preoții dimpreună cu credincioșii lor au dorit să înalțe o capelă închinată sărbătorii Învierii Domnului în cimitirul localității. Acesta este un model pe care l-am învățat din tradiția marilor mănăstiri unde, pe lângă biserica principală și alte paraclise, se află în cimitirul așezământului o biserică închinată de obicei Învierii Domnului, învierii lui Lazăr sau Sfântului Ioan Teologul. După tradiția unor mănăstiri cunoscute, s-au înălțat mai multe capele și în cimitirele unor localități, iar aceasta ne arată în primul rând credința în înviere și dorința multor oameni de a se ruga pentru cei care nu mai sunt. Sunt foarte mulți oameni care caută lumina în timpul vieții lor. Noi de multe ori învățăm din dragostea lor față de cuvintele Evangheliei, din dragostea lor față de lumină și din dorința de a scăpa pe cât este posibil de întunericul care pare să fie astăzi generalizat în lumea în care trăim. Pentru această lumină a Învierii, noi facem întotdeauna rugăciuni pentru iertarea păcatelor celor care s-au mutat din cele trecătoare la cele veșnice”, a spus Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul în cuvântul de învățătură rostit după slujba de sfințire a capelei cimitirului Parohiei Cornu de Jos.