A început noul an universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu
Studenţii şi cadrele didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu au început noul an universitar prin participarea la Sfânta Liturghie, luni, 26 septembrie, la Catedrala Mitropolitană din oraş.
Soborul a fost format din cadre didactice de la facultatea sibiană şi slujitori ai Catedralei Mitropolitane, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Studenţii teologi şi cadrele didactice s-au rugat pentru ajutor ceresc în noul an universitar, pentru ca toți cei care au păşit în vechea şi prestigioasa instituţie de învăţământ teologic de la Sibiu să se formeze intelectual şi duhovniceşte pentru a deveni slujitori ai Bisericii.
Un cuvânt de învăţătură la Sfânta Liturghie a fost rostit de arhid. prof. dr. Ioan I. Ică jr despre Sfântul Voievod Neagoe Basarab, sărbătorit în 26 septembrie, şi rolul său în apărarea credinţei neamului românesc.
IPS Mitropolit Laurenţiu i-a îndemnat pe tinerii teologi să-şi desăvârşească pregătirea teologică şi duhovnicească pentru a deveni slujitorii Mântuitorului Iisus Hristos.
„Vă întâmpinăm cu toată inima, cu toată dragostea şi ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să vă călăuzească paşii pe drumul cel potrivit. Vă aflaţi aici pentru că aţi simţit o chemare, aţi simţit o vocaţie, care nu este altceva decât un dar sfânt de la Dumnezeu. Urmează să continuaţi, să desăvârşiţi, să întăriţi acest dar, în aşa fel încât pe baza acestei vocaţii să clădiţi o lucrare sfântă în ogorul Domnului. Este, poate, cea mai frumoasă şi demnă chemare pe care o poate primi o fiinţă umană”, a subliniat ierarhul.
La final, prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu, pr. prof. dr. Constantin Necula, a transmis mesajul de bun-venit al rectorului Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. dr. Sorin Radu, şi mesajul decanului facultăţii, pr. prof. dr. Daniel Buda.
„Aţi venit acasă. Nu doar pentru că unii ne-au învăţat că de la Chişinău la Bucureşti pleci de acasă tot acasă, dar şi de acasă când vii la facultate pleci tot de acasă iar acasă. (...) Vă spun bine aţi venit în bucuria teologiei sibiene! Să nu vă temeţi de ceea ce nu ştiţi, să vă temeţi doar de încăpăţânarea de a nu vrea să aflaţi cele necesare mântuirii! Teologia nu este doar o şcoală, este un mod de viaţă”, a subliniat pr. Constantin Necula.
Soborul slujitor a săvârşit, la final, un Te Deum pentru a-I mulţumi lui Dumnezeu şi a-I cere ajutor în noul an universitar.