A început Summitul Repatriot 2021

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 30 Septembrie 2021

În perioada 30 septembrie - 3 octombrie 2021, în București și în Sinaia se desfășoară lucrările celei de-a șasea ediții a Summitului Repatriot, o inițiativă menită să strângă familia românilor de pretutindeni. La eveniment participă invitați speciali, oficialități și persoane publice din diferite domenii de specialitate, cu rol de identificare precisă a oportunităților de colaborare între românii din afara României și cei din țară.

În cadrul sesiunilor de lucru, par­ticipanții beneficiază de interacțiuni constructive cu specialiști în diverse domenii economice și de reale oportunități și idei de parteneriate folositoare.

În cele patru zile sunt analizate oportunitățile pe care România le oferă în acest moment în mai multe domenii-cheie, care vor fi analizate și expuse împreună cu invitații speciali din mai multe sectoare economice, oficialități și persoane publice, precum și liderii Repatriot, ne-a transmis Georgiana Stavarache.

„Noi credem în România și ne dorim cât mai mulți antreprenori alături de noi în lucrarea de conectare a românilor de pretutindeni care fac lucruri extraordinare oriunde s-ar afla. Acești oameni buni sunt alături de România și umăr la umăr vom face țara noastră mai bună pentru noi și copiii noștri. Ne bucurăm mult să-l avem alături pe Adrian Zuckerman, fostul ambasador al SUA la București, care a rămas în România pentru a sprijini dezvoltarea proiectelor începute, mai ales că am avut onoarea de a-l nominaliza în «Top 100 Români de Pretutindeni» înainte de a deveni ambasador”, a declarat moderatorul general al summitului, Marius Bostan, inițiator Repatriot.

În prima zi a lucrărilor, s-a des­fă­șurat o sesiune de storytelling an­treprenorial românesc, în care au fost expuse și propuse modalități de fructificare și dezvoltare atât a oportunităților din România, cât și cele potrivite pentru românii de pretutindeni. Totodată, s-au purtat discuții și despre potențialul pe care îl oferă România ca destinație turistică, precum și asupra poten­țialelor investiții în mediul rural.