A treia ediție a taberei de vară „Temerari pe drumul cunoașterii”
Entuziasmul descoperirii unor noi prieteni sau revederea celor întâlniți anii trecuți, bucuria jocului, dar și lumina ziditoare a întâlnirii cu Mântuitorul Hristos sunt numai o parte din trăirile care pot fi citite pe chipurile participanților la cea de-a treia ediție a taberei de vară „Temerari pe drumul cunoașterii”. Proiectul eparhial se desfășoară și în acest sezon estival, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” Dorna Arini.
Organizat de către Sectorul catehizare, tineret și educație pentru viață, coordonat de prof. Cristi Gabriel Hurjui, prin implicarea arhid. Paul Vlad Lungu, director al Departamentului activități de tineret (ATOS) și tabere, programul dedicat copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 9 și 17 ani din Eparhia Sucevei și Rădăuților și nu numai le oferă participanților, în cele trei sesiuni din luna iulie 2024, șansa de „a porni în călătoria cunoașterii, trăind în aceste zile experiența unui vrednic temerar”.
Cel de-al treilea an al taberei devenite deja tradiție a fost împodobit cu un dar inedit, imnul „La Dorna să facem o vatră de vis”, în interpretarea Ansamblului folk „Dor” din Suceava, al cărui text a fost alcătuit de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, muzica fiind compusă de prof. Cristian Doboș.
Între activitățile pregătite de echipa de organizare se numără „ateliere de autocunoaștere, team-building, comunicare, cateheză, ateliere de lucru manual, dans, muzică, jocuri olimpice, tir cu arcul, ateliere de prim ajutor, vânătoare de comori și foc de tabără, trasee montane și ședințe de easy-rafting, tiroliană și cățărări pe panou artificial”.
Nu a lipsit rugăciunea zilnică, rostită dimineața și seara în bisericuța de lemn a mănăstirii a cărei stareță este stavrofora Olimpiada Ene, participanții, voluntarii, organizatorii și gazdele descoperind frumusețea comuniunii în Hristos.
Aceste momente au fost împletite cu drumeții pe munte, ateliere de chitară, dar și cu activitățile prin care copiii au aflat despre virtuțile necesare tânărului creștin al zilelor noastre, pentru a și le însuși, echipele în care au fost împărțiți participanții primind ca ocrotitor câte un sfânt drag care să le ghideze pașii în zilele de tabără celor peste 50 de temerari.
Alături de asistența duhovnicească, precum și de cea medicală, tinerii temerari se bucură de sprijinul neîncetat și de prietenia echipei de voluntari, precum și a referenților sectorului organizator, Bianca Gabriela Roman și Gabriel Ilișoi.