Activităţi ale tinerilor din ASCOR Cluj
Tinerii de la ASCOR Cluj îl vor avea ca invitat în mijlocul lor pe biofizicianul Virgiliu Gheorghe, care va susţine o conferinţă despre identitatea de gen. De asemenea, filialele ASCOR din Cluj şi Bistriţa organizează o tabără de formare intitulată „Avantajele voluntariatului“ la Colibiţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, adresată tinerilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului.
Biofizicianul Virgiliu Gheorghe va susţine o conferinţă despre identitatea de gen, intitulată „Când bărbaţii nu mai sunt bărbaţi şi femeile femei…“, în cadrul unei manifestări organizate de Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români, filiala Cluj. Conferinţa va avea loc în sala C5 a Cantinei Studenţilor din Campusul Studenţesc „B.P. Haşdeu“, vineri, 1 noiembrie de la ora 18:00.
Virgiliu Gheorghe este doctor în bioetică al Universităţii „Aristotel“ din Tesalonic. Este autor al unor volume de ştiinţă şi coordonator al secţiunii ştiinţifice al revistei „Familia Ortodoxă“. Între volumele sale se află „Efectele televiziunii asupra minţii umane“, „Efectele micului ecran asupra minţii copilului“ şi altele.
„Întâlnirea de săptămâna aceasta încearcă să contureze o imagine reală şi fondată asupra direcţiei în care se îndreaptă societatea actuală, fie că este vorba de familie sau individ, influenţa mass-media are un impact general şi are obiective bine ţintite, chiar dacă nu şi definite, efectul acesteia se resimte global asupra întregii societăţi. Virgiliu Gheorghe este unul din puţinii oameni de ştiinţă care are curajul să pătrundă în adâncul acestor subiecte şi nu rămâne doar la nivelul conştientizării, ci propune şi soluţii, sau mai bine zis unica soluţie, care este Biserica“, a declarat Bogdan Dincă, preşedinte ASCOR filiala Cluj.
Tabără de formare pentru voluntariat
Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului şi Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi Români, filiala Cluj, vor organiza o tabără de formare intitulată „Avantajele voluntariatului“, în perioada 22-24 noiembrie, la Colibiţa, în judeţul Bistriţa-Năsăud. Se pot înscrie tineri cu vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani, din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud. Tabăra va include un program diversificat, cu discuţii pe tema avantajele voluntariatului, sesiuni video despre „Voluntariatul în Biserică“, jocuri de grup, cântece la chitară, ateliere practice de litografii, teatru şi modelaj, precum şi drumeţii.
În tabără sunt disponibile aproximativ 50 de locuri, dintre care 35 au fost alocate judeţului Cluj, iar 15 au fost oferite Asociaţiei Tinerilor Creştini Ortodocşi din judeţul Bistriţa-Năsăud, conform celor precizate de coordonatorul activităţilor de tineret din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, Radu Copil. Cei interesaţi se pot înscrie în această perioadă la responsabilii din cadrul ASCOR. În cazul în care vor fi mai mulţi doritori decât locurile disponibile, reprezentanţii ASCOR vor pregăti o nouă serie a taberei. (Alexandra Andereş, Andreea Pâgleşan)