Activităţi artistice şi caritabile în Parohia „Naşterea Domnului“
Copiii de la Cercul de pictură al Parohiei „Naşterea Domnului“ din Cluj-Napoca au continuat activitatea în cadrul atelierului prin confecţionarea mărţişoarelor tradiţionale. Scopul acestei activităţi a fost, în primul rând, acela de sprijini continuarea construcţiei Aşezământului de copii „Micul Onufrie“ de la Mănăstirea Floreşti, judeţul Cluj, spre care vor fi îndreptate o parte din fondurile obţinute din activităţile cu copii, din anul acesta.
La Parohia Ortodoxă Naşterea Domnului“ din Cluj-Napoca, unde este paroh Nicolae Buda, în luna februarie, copiii de la Cercul de pictură al bisericii au continuat activitatea în cadrul atelierului prin confecţionarea mărţişoarelor tradiţionale.
Grupul de aproximativ 35 de copii au realizat mărţişoare din ceramică şi alte materiale specifice (flori, materiale plastice, mărgele, carton, paiete), sub atenta îndrumare a câtorva credincioase din Comitetul parohial şi tineri din Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din parohie, sub atenta coordonare a prof. Georgeta Plăcintar, educatoare la Grădiniţa „Lumea copiilor“ din Cluj-Napoca.
Duminică 23 februarie, aceste mărţişoare au fost reunite într-o expoziţie pentru a fi admirate şi achiziţionate de doritori, la Biserica „Naşterea Domnului“ din cartierul clujean Gheorgheni.
Copiii susţin aşezământul de la Floreşti
Scopul acestei migăloase munci de artizan a fost, în primul rând, acela de a continua întrajutorarea construcţiei Aşezământului de copii „Micul Onufrie“ de la Mănăstirea Floreşti, judeţul Cluj, spre care vor fi îndreptate o parte din fondurile băneşti obţinute din activităţile cu copii, din anul acesta.
Astfel, cei mici sunt învăţaţi să înceapă şi să sfârşească lucrul cu o rugăciune, să respecte munca, să lucreze în echipă, să fie generoşi şi să dăruiască din truda lor celor ce au nevoie de ajutor.
De asemenea, înainte de agapa cu care se finalizează fiecare întâlnire, stând împreună la un ceai şi ceva dulce, copiii participă la o scurtă cateheză susţinută de unul din preoţii bisericii care intră în dialog cu copiii şi discută cu ei despre învăţătura bisericii.
Prin aceste activităţi realizate în cadrul sfântului lăcaş, în sala de la demisol, copiii învăţă să preţuiască drumul spre biserică, păstrătoarea credinţei strămoşeşti, locul unde, pe Sfânta Masă, îi aşteaptă întotdeauna, cu iubire şi blândeţe, Mântuitorul.