Admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia
Tinerii absolvenţi de liceu care doresc să devină studenţi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia pot să se înscrie, până pe 24 iulie, pe locurile finanţate de la buget şi în regim cu taxă, scoase la concurs.
Instituţiile de învăţământ superior organizează în această perioadă admiterea candidaţilor în ciclul de studii de licenţă şi masterat. La Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918“ Alba Iulia, admiterea se organizează în perioada 14 iulie - 4 august.
Între 14 iulie - 24 iulie are loc înscrierea candidaţilor, cu excluderea zilei de duminică, 20 iulie. Admiterea va avea loc pe 25 iulie, iar concursul constă dintr-un test psihologic, o examinare a aptitudinilor muzicale pentru toţi candidaţii înscrişi, la care se adaugă o probă scrisă, de cunoştinţe religioase pentru candidaţii înscrişi la specializarea Teologie ortodoxă pastorală. Pe 26 iulie se face ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie, iar rezultatele sunt afişate pe 28 iulie. Între 29 iulie - 4 august are loc înmatricularea candidaţilor admişi.
Specializare nouă: Muzică religioasă
Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia scoate la concurs pentru ciclul de studii pentru licenţă 37 de locuri la buget şi 45 de locuri în regim cu taxă, la specializarea Teologie ortodoxă pastorală, şi 10 locuri la buget şi 25 de locuri la taxă, pentru specializarea Teologie ortodoxă asistenţă socială.
Începând cu anul universitar 2014-2015, instituţia academică alba-iuliană organizează admitere la domeniul licenţă pentru o nouă specializare acreditată: Muzică religioasă. Între 21-24 iulie se vor efectua pregătiri pentru examenul de admitere din data de 25 iulie. Examenul va consta într-o probă scrisă din teoria muzicii şi o probă orală de solfegiere. Pentru noua specializare sunt prevăzute 15 locuri subvenţionate şi 15 locuri cu taxă. Pentru studiile de master sunt scoase la concurs 10 locuri la buget şi 20 de locuri cu taxă la specializarea Teologie comparată, 10 locuri la buget şi 20 cu taxă la specializarea Mediere interculturală şi interreligioasă, şi 9 locuri la buget şi 20 cu taxă la specializarea Consiliere pastorală.