Adunarea Generală CAR din Arhiepiscopia Bucureştilor

Un articol de: Ioan Bușagă - 12 Mai 2014

Membrii Asociaţiei Casa de Ajutor Reciproc a clericilor şi salariaţilor bisericeşti din Arhiepiscopia Bucureştilor s-au întrunit în şedinţă ieri,

12 mai, în Sala Conventus din Palatul Patriarhiei. Şedinţa a fost prezidată de Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Au participat membri activi ai Asociaţiei Casei de Ajutor Reciproc a clericilor şi salariaţilor bisericeşti din Arhiepiscopia Bucureştilor, protoierei şi reprezentanţi din Arhiepiscopia Bucureştilor, dar şi reprezentanţi afiliaţi ai Episcopiei Alexandriei şi Teleormanului şi ai Episcopiei Giurgiului. Pe ordinea de zi a şedinţei Adunării Generale s-au aflat mai multe aspecte, între care şi prezentarea activităţilor economico-financiare desfăşurate de-a lungul anului 2013. „Ca în fiecare an, membrii Adunării Generale a Casei de Ajutor Reciproc s-au întrunit în şedinţă pentru a trece în revistă întreaga activitate desfăşurată în

cursul anului precedent. În acelaşi timp, s-au luat la cunoştinţă proiectele pe care le-am propus pentru anul în curs. De asemenea, Adunarea Generală a CAR a luat la cunoştinţă despre proiectul bugetului pe care Casa de Ajutor Reciproc l-a desfăşurat în cursul anului 2013 şi verificările care s-au făcut atât din partea Comisiei de Cenzori, cât şi din partea Comisiei de Audit. Ceea ce este mai important, anul acesta am venit cu multe propuneri, între care scăderea dobânzilor, benefice atât membrilor CAR, dar şi celor care doresc să se înscrie şi nu au avut curajul să facă acest lucru“, a precizat pr. Gheorghe Zaharia, preşedintele Casei de Ajutor Reciproc din Arhiepiscopia Bucureştilor.

Casa de Ajutor Reciproc are în structura sa organizatorică puncte de lucru fără personalitate juridică la protopopiatele şi instituţiile bisericeşti din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureştilor, al Administraţiei Patriarhale, Episcopia Alexandriei şi Teleormanului şi Episcopia Giurgiului. „Această Casă de Ajutor Reciproc este dedicată numai salariaţilor, membrilor clerici şi mireni din Arhiepiscopia Bucureştilor. Mai avem afiliate la această Casă de Ajutor Reciproc încă două eparhii, Episcopia Alexandriei şi Teleormanului şi Episcopia Giurgiului. De asemenea, ceea ce am hotărât la şedinţa de azi (n.r., ieri) este valabil şi pentru aceste două episcopii“, a mai spus pr. Gheorghe Zaharia.

Scopul Casei de Ajutor Reciproc este acordarea de împrumuturi rambursabile şi acordarea de ajutoare nerambursabile membrilor săi, la cererea acestora în cazuri de înmormântare, boală sau naşterea de copii.