Aniversare în Mitropolia Ardealului

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 15 Octombrie 2020

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a împlinit luni, 12 octombrie, 73 de ani. La această sărbătoare, un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie și Te Deum, în capela Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu.

Membrii Permanenței Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului, conducerea și cadrele didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, protopopi, preoți, studenți teologi și angajați ai Centrului eparhial au participat la slujba de mulțumire și s-au rugat lui Dumnezeu pentru sănătatea și îndelunga păstorire a Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Laurențiu. La final, pr. conf. dr. Daniel Buda, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu, i-a adresat ierarhului un cuvânt de felicitare din partea celor prezenți. Vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhim. Ioachim Tomoiagă, i-a oferit din partea membrilor Permanenței Consiliului eparhial o mantie arhierească, simbolul ocrotirii dumnezeiești asupra ierarhiei și Bisericii, dar mai ales a propovăduirii Evangheliei în lume, misiunea de căpătâi a oricărui slujitor al lui Hristos. 

Înaltpreasfinţia Sa le-a mulțumit tuturor pentru daruri și pentru urările transmise la acest moment important din viața sa. „Avem datoria să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru existența noastră. (...) Îi mulțumesc lui Dumnezeu că a rânduit ca acum 73 de ani să vin în lumea aceasta. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că a avut ocrotire asupra mea, asupra celor din jurul meu, a familiei mele, a comunității conduse timp de șase ani la Lisa, într-o parohie, făcând această experiență de a fi părinte duhovnicesc într-o comunitate. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că, trecând prin încercări pe care El le-a rânduit și pe care nu le-am înțeles atunci, am ajuns să răspund de o comunitate și mai mare, de o eparhie, apoi aici, la Sibiu, să stau și să mă ating de locul și de lucruri de o valoare istorică deosebită și mai ales spirituală, unde înaintașii noștri au făcut lucrarea lui Dumnezeu”, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu.