Asociaţia „Vasiliada“ a lansat campania „Ajută cu 2%“

Un articol de: Gabriela Popescu - 17 Ianuarie 2014

Asociaţia „Vasiliada“, organizaţie neguvernamentală cu caracter social aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Craiovei, a lansat campania de strângere de fonduri intitulată „Ajută cu 2%“, fundamentată pe „Prevederea 2%“ din Codul fiscal. Campania se va desfăşura în judeţele Dolj şi Gorj până la data de 15 mai a.c. şi are ca scop informarea tuturor contribuabililor persoane fizice cu privire la posibilitatea de a sprijini programele sociale derulate de Asociaţia „Vasiliada“, prin direcţionarea a 2% din impozitul datorat statului. Prin intermediul acestei campanii, „Vasiliada“ doreşte să dezvolte un parteneriat cu comunitatea locală, promovând totodată sentimentul de responsabilitate socială în rândul cetăţenilor. „Direcţionând Asociaţiei «Vasiliada» 2% din impozit, fiecare cetăţean are posibilitatea de a contribui la alfabetizarea copiilor neşcolarizaţi, la susţinerea copiilor nevoiaşi pentru a putea să meargă la şcoală, la prevenirea situaţiilor de abuz şi de neglijare a copiilor, la instruirea şi găsirea unui loc de muncă pentru tinerii cu dizabilităţi, cât şi la susţinerea persoanelor fără adăpost şi a persoanelor şomere în vederea găsirii unui loc de muncă“, a precizat pr. Adrian Stănulică, directorul executiv al Asociaţiei „Vasiliada“.

Direcţionarea a 2% din impozitul pe venit se face prin completarea formularului tip „Cerere 230“, cu datele personale ale contribuabilului şi cu datele de identificare ale Asociaţiei „Vasiliada“, urmând ca acest formular să fie depus la ghişeul Administraţiei Financiare. Formularul de direcţionare poate fi procurat de la sediul Asociaţiei „Vasiliada“, din str. Fraţii Buzeşti nr. 20 sau poate fi descărcat de pe pagina web a asociaţiei: www.asociatiavasiliada.ro.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, Asociaţia „Vasiliada“ a desfăşurat în anul 2013 o bogată activitate socială în judeţele Dolj şi Gorj, derulând proiecte prin intermediul a 10 centre sociale. ONG-ul a oferit sprijin direct pentru 3.400 de persoane aflate în situaţii de dificultate.