Ateliere de teatru şi activităţi cu tinerii la Moieciu de Sus, judeţul Braşov
Minitaberele din cadrul programului „Academia de Timp Liber” al Asociației Social-Culturale „Drept în Inimă”, din oraşul Ghimbav, judeţul Braşov, au continuat în perioada 19-21 august la Moieciu de Sus. După ce între 12-14 august a avut loc minitabăra „Să cunoaştem natura” la Cheia - Amfiteatrul Transilvaniei, judeţul Braşov, de data aceasta, participanții au avut parte de ateliere de teatru profesioniste.
La Moieciu de Sus, cei 21 de participanți, cu vârste între 10 și 15 ani, au avut parte de ateliere de teatru profesioniste oferite de actrița bucureșteană Ioana Picoş și de dramaturgul brașovean Elise Wilk.
„Dacă actrița mai sus menționată, care este cunoscută pentru rolurile sale din filme, seriale tv ori reclame televizate, a venit cu experiența de profesionist în ale teatrului și filmului, dar și cu know-how-ul susținerii unor traininguri pentru copii și tineri din întreaga țară, dramaturgul, ale cărei piese de teatru sunt jucate atât pe plan național, cât și internațional, este o mai veche colaboratoare în realizarea de ateliere și tabere creative cu Asociația «Drept în Inimă». Cele trei zile au fost insuficiente atât pentru energia debordantă a adolescenților, cât și pentru atelierele extrem de interesante și de profesionist realizate de cei doi traineri în actorie și scriere de teatru”, ne-a spus organizatorul minitaberei, preotul Daniel Puia-Dumitrescu.
Jocuri, piese de teatru şi comunicare
Copiii au avut parte de jocuri de energizare, de cunoaștere, de „spargere a gheții”, de team-building, toate realizate de preotul Daniel Puia-Dumitrescu.
„Cei 21 de participanți au avut șansa să lucreze în toate cele trei zile cu actrița Ioana Picoș și astfel s-a creat o adevărată conexiune între trainer și «ucenici», aceștia din urmă trecând prin diverse jocuri de improvizație și prin îndrumările «tactice» ale maestrei. Elise Wilk i-a atras în scrisul de teatru, în jocul transpunerii propriilor experiențe în scris, în piese care pot fi jucate pe scenă. Un alt tip de «exquisit corps» decât cel din literatură a provocat un dialog cu replici și răspunsuri care mai de care mai inventive și producătoare de umor, pe placul celor tineri. Experiența a fost una de calitate, atât utilă, cât și distractivă, participanții plecând la casele lor cu un bagaj mult îmbogățit de cunoștințe și, bineînțeles, cu noi prieteni, printre colegi, dar și printre coordonatori”, ne-a mai spus pr. Daniel Puia-Dumitrescu.
Minitaberele organizate de asociaţia „Drept în Inimă” au ca scop asigurarea unui climat în care participanții să primească informații utile pe diverse subiecte de interes, cum ar fi cunoașterea naturii, elemente de biologie și geografie, cunoașterea unor limbi străine la nivel de conversație, actoria și teatrul, nutriție și psihologie alimentară pentru copii, fenomenul bullying în școli și nu numai, muzică, handmade, dezvoltare personală etc., într-o formă accesibilă, prin joc, prin activitățile obișnuite unei tabere.
Recent, în perioada 12-14 august, asociaţia amintită a organizat minitabăra „Să cunoaştem natura” la Cheia - Amfiteatrul Transilvaniei, judeţul Braşov.