Binecuvântare arhierească pentru obștea Mănăstirii Bunești
Duminica a 26-a după Rusalii a adus binecuvântare arhierească peste obștea Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Bunești, județul Brașov. Sfânta Liturghie a fost săvârşită în biserica mănăstirii de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.
Ierarhul a liturghisit împreună cu un sobor de preoți și diaconi, iar răspunsurile liturgice au fost date de Cvintetul „Anatoly” din Brașov. Obștea condusă de monahia Hrisostoma Crușoveanu s-a rugat, împreună cu soborul slujitor și credincioșii prezenți, pentru ocrotire cerească, post cu folos duhovnicesc și pace în lume. La Sfânta Liturghie a fost citită pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în prima duminică a Postului Nașterii Domnului.
În cuvântul de învățătură, IPS Mitropolit Laurențiu a tâlcuit Evanghelia citită în această duminică la Sfânta Liturghie, a Pildei bogatului căruia i-a rodit țarina, şi i-a îndemnat pe toți cei prezenți ca, în această perioadă de pregătire duhovnicească, să înmulțească faptele bune.
„Trebuie să fim stăpâni pe noi înșine și să nu fim invidioși pe alții, judecând pe cel de lângă noi. Să-I mulțumim lui Dumnezeu și să-L slăvim că ne-a dat viață, toate cele necesare, că avem familie, că trăim. Trebuie să avem preocuparea să ne îmbogățim în Dumnezeu prin faptele bune săvârșite de noi, prin virtuțile creștine pe care le luăm de la sfinții zugrăviți în bisericile noastre, pentru că ei sunt modele pe care trebuie să le urmăm. Toate faptele bune repetate devin virtuți”, a subliniat ierarhul.
Sfințirea clopotelor de la „Drumul Crucii”
După Sfânta Liturghie, ierarhul a sfințit noile clopote din apropierea mănăstirii, de la intrarea pe „Drumul Crucii” amenajat pe un deal unde pelerinii pot urca şi se pot opri la cele 14 popasuri pentru a ajunge în final la o cruce. Clopotele au fost donate de Elena Mănoiu, cea care a iniţiat și a sprijinit amenajarea ansamblului menționat. IPS Mitropolit Laurențiu i-a oferit acesteia distincția „Ordinul Anastasia Șaguna”. Aceeași distincție a fost acordată stareței mănăstirii, monahia Hrisostoma Crușoveanu, și maicii Teodosia din obștea mănăstirii.