Binecuvântare pentru beneficiari din centre de îngrijire ale Eparhiei Clujului
Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, i-a vizitat şi le-a oferit daruri beneficiarilor a două centre de îngrijire din cadrul eparhiei, la final de an.
IPS Părinte Mitropolit Andrei, însoțit de arhidiaconul Claudiu Grama, consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, i-a vizitat, cu prilejul praznicului Nașterii Domnului, pe cei 20 de copii din cadrul Așezământului „Sfântul Onufrie cel Mare” din Florești, județul Cluj. În biserica așezământului, copiii l-au întâmpinat și l-au colindat pe ierarh. Înaltpreasfinția Sa le-a adresat un cuvânt de învățătură, i-a binecuvântat și le-a oferit daruri și cărți duhovnicești ca răsplată pentru colind.
De asemenea, IPS Părinte Mitropolit Andrei i-a vizitat și pe bolnavii internați în cadrul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca. Pacienții și angajații centrului au primit din partea ierarhului cărți duhovnicești, iconițe cu Nașterea Domnului și câte un calendar creștin ortodox cu însemnări pentru anul 2023.
În fiecare an, în preajma marilor sărbători, IPS Părinte Mitropolit Andrei efectuează vizite la mai multe centre de îngrijire din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, exprimându-și grija și compasiunea pentru cei aflați în nevoi, precum și recunoștința pentru personalul care se ocupă de aceste persoane.
În prezent, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului are 56 de proiecte şi programe sociale, care acordă adăpost, hrană, îmbrăcăminte, medicamente, îngrijiri medicale și paliative, educaţie copiilor şi tinerilor, alină suferinţele celor bolnavi şi dau speranţă acolo unde nu mai este. Aşezământul pentru copii „Sfântul Onufrie cel Mare” de la Mănăstirea Floreşti, judeţul Cluj, cuprinde patru case de tip familial, o biserică, spațiu de recreere și loc de joacă. Este destinat ocrotirii, îngrijirii și asigurării unei dezvoltări armonioase a copiilor separați temporar sau definitiv de familia lor. Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca acordă anual, în mod gratuit, asistență medicală, spirituală, psihologică şi socială pentru aproximativ 700 de pacienți cu boli cronice progresive, în special oncologice, indiferent de etnie, statut social sau confesiune, atât la sediu, în regim de spitalizare continuă, cât și ambulatoriu.