Binecuvântare pentru comunitatea Parohiei Făgăraș-Galați
Credincioșii din Parohia Făgăraș-Galați, județul Brașov, au primit în Duminica a 20-a după Rusalii vizita Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.
Ierarhul a săvârşit Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din parohia făgărășeană, iar în cadrul Sfintei Liturghii, l-a hirotonit diacon pe teologul Cătălin Emanuel Gaga. În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurențiu a tâlcuit Evanghelia citită la Sfânta Liturghie, a Învierii fiului văduvei din Nain.
„Mântuitorul a avut empatie față de suferința umană, pentru că a venit să mântuiască întreaga lume. El a vrut să-i arate acestei femei că plânsul, suferința se termină odată cu Învierea Sa din morți, pentru că apare bucuria Învierii în locul deznădejdii. I-a spus femeii să nu mai plângă, s-a atins de patul pe care era purtat tânărul și i-a poruncit să se scoale. Cuvintele acestea rostite de Fiul lui Dumnezeu au avut atâta putere încât sufletul tânărului a fost adus în trup și Mântuitorul l-a dat pe tânăr mamei sale. Cuvintele și gestul Mântuitorului au o semnificație deosebită. Mântuitorul Și-a arătat puterea dumnezeiască și l-a readus pe tânăr la viață. Cuvintele Sale ni se adresează nouă, tuturor, pentru că chemarea la viață este o permanentă așteptare și un permanent îndemn pe care ni-l adresează Hristos de a ne ridica din starea de păcat, care nu este altceva decât moarte”, a subliniat ierarhul.
După Sfânta Liturghie, Preasfinţitul Părinte Mitropolit Laurențiu a binecuvântat lucrările efectuate recent la lăcașul de cult și a sfințit o icoană a Maicii Domnului și o icoană a Sfântului Ioan Botezătorul, aduse de la Muntele Athos, precum și Altarul de vară al parohiei, o nouă capelă mortuară și un nou clopot.
Preotul paroh Claudiu Păun a fost hirotesit iconom, preotul Cornel Ursu de la biserica făgărășeană, ieșit la pensie, a fost distins cu Ordinul Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, iar mai mulți binefăcători au primit diplome de cinstire.
Credincioșii au avut posibilitatea să se închine la final în fața raclei unde se păstrează capul Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei.