Binecuvântare pentru tinerii din Tabăra „Tradiție și noutate”

Un articol de: Marius Nedelcu - 30 Iulie 2016

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, i-a binecuvântat joi, 28 iulie, pe cei 46 de tineri participanți la Tabăra „Tradiție și noutate”, organizată la Centrul social-pastoral „Sfânta Cruce” de la Mănăstirea Caraiman din județul Prahova.

Tinerii misionari au fost binecuvântați de Patriarhul României și felicitați pentru că au participat cu entuziasm la toate evenimentele din cadrul taberei de la Mănăstirea Caraiman. Preafericirea Sa i-a îndemnat să transmită valorile credinței și prieteniei creștine colegilor lor, arătând că prezența bucuriei în viața creștinilor este semnul apropierii lor de Dumnezeu. „Este foarte important ca întâlnirea tinerilor să se facă în atmosferă de bucurie și în descoperirea mai profundă a Izvorului bucuriei, Care este Domnul Iisus Hristos. Filosoful german nihilist Nietzsche acuza Occidentul creștin din vremea lui că a pierdut bucuria, că e mai mult preocupat de disciplină, de eficiență imediată. Într-adevăr, bucuria este esența vieții creștine. Când nu mai avem bucurie trebuie să ne întrebăm de ce nu o avem, de ce am pierdut-o sau de ce nu am căutat-o. Adevărata bucurie se naște din rugăciune, de aceea Sfântul Apostol Pavel spune în Epistola către Filipeni: «Bucuraţi-vă pururea întru Domnul. Şi iarăşi zic: Bucuraţi-vă» (4, 4). Nu e o bucurie fabricată, produsă sau indusă, ci una ­primită, bucurie din bucuria lui Hristos cel Înviat”, a spus ­Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Patriarhul României a dăruit tinerilor câte o carte de folos duhovnicesc și i-a invitat la Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox, la Bucureşti, la începutul lunii septembrie, îndemnându-i să se pregătească pentru acest eveniment a cărui temă este „Iisus Hristos - Bucuria vieţii”, prin citirea Acatistului Mântuitorului Iisus Hristos.

Tabăra „Tradiție și noutate”, de la Mănăstirea Caraiman din Bușteni, s-a încheiat vineri, 29 iulie, după ce tinerii au participat la Sfânta Liturghie. Timp de 5 zile, participanții au vizitat mai multe obiective religioase și turistice de pe Valea Prahovei, au participat la sfintele slujbe, la mai multe ateliere de lucru și au avut șansa de a se cunoaște și de a împărtăși unii altora noi cunoștințe.