Binecuvântări arhierești pentru credincioșii din Negrești, Vaslui

Data: 09 August 2022

Luni, 8 august 2022, Înaltprea­sfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, împreună cu Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, au oficiat Sfânta Liturghie la Altarul de vară al Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din Negreşti, Protopopiatul Vaslui.

Din soborul slujitorilor au făcut parte și părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi și părintele protopop Adrian Chirvasă.

După Sfânta Evanghelie, Părintele Episcop Ignatie a vorbit despre starea de smerenie pe care Domnul Hristos o așteaptă de la noi când dă exemplul de curăție al copiilor: „«Mare» în Împărăția cerurilor și în con­cepția biblică nu înseamnă nicidecum ceea ce gândim noi la nivel uman, că cineva este «mare» dacă ocupă o funcție publică, dacă deține foarte multe bogății, sau dacă este un om extrem de inteligent. În concepție biblică (în gândirea lui Hristos), a fi «mare» înseamnă cel care se smerește cel mai mult”.

După Sfânta Liturghie, Înalt­prea­sfințitul Părinte Mitropolit Serafim a vorbit despre modul în care ne putem câștiga odihna sufletească: „Nu vom avea niciodată odihnă în suflet, pace și mulțumire lăuntrică, dacă nu vom ști să ne smerim. Dumnezeu așa lucrează în viața noastră - ca prin toate necazurile, greutățile, ispitele și durerile prin care trecem, noi să ne smerim. Când omul ajunge la neputință, își dă seama că este nimic, că totul este Dumnezeu în viața noastră (totul este har), vrând-nevrând, își recu­noaște nepu­tința și se smerește. Nu-i ușor să ne smerim de bunăvoie”.

Preasfinţitul Părinte Ignatie a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Serafim pentru toate lucrurile foarte frumoase pe care le face pentru cei în nevoi și pentru parteneriatul dintre Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei și Episcopia Hușilor, Înaltpreasfinția Sa oferind în această zonă, de mai mulţi ani, numeroase ajutoare şi burse pentru sprijinirea copiilor aflaţi în risc de abandon şcolar. 500 de copii proveniţi din familii defavorizate primesc lunar echivalentul a 30 de euro pentru acoperirea cheltuielilor legate de şcolarizare.