Biserica „Sfântul Silvestru“ - 101 ani de existenţă
Biserica „Sfântul Silvestru“ din Bucureşti împlineşte astăzi 101 ani de existenţă. Aşezată nu departe de intersecţia străzii Eminescu şi bulevardului Dacia cu Calea Moşilor, lăcaşul de cult cu hramul unuia dintre cei mai mari episcopi ai Romei întruchipează jertfelnicia creştinilor ortodocşi de ieri şi de azi, fiind o mărturie a dragostei lor faţă de Dumnezeu şi faţă de oraşul în care trăiesc. Ctitorul Bisericii „Sfântul Silvestru“ în forma ei actuală a fost parohul Chiriac Bidoianu, care consemna cu emoţie, într-un raport din februarie 1908: „Ziua şi noaptea am vegheat pentru reuşita acestui măreţ lăcaş dumnezeiesc care pe drept cuvânt se poate numi monument naţional.“
Într-adevăr, arhitectura deosebită a bisericii, mobilierul sculptat de un vestit meşter, pe nume Babiuc, mozaicul lucrat admirabil de artistul Tomassini şi pictura realizată de cel mai mare pictor al vremii, Costin Petrescu, de al cărui nume se leagă şi marea frescă a istoriei naţionale de la Ateneul Român din Bucureşti susţin spusele părintelui Bidoianu.
Pe terenul bisericii, parohia a construit după aceea cu fonduri proprii o şcoală, atunci când în oraş mai existau doar cinci asemenea şcoli. Enoriaşii au ridicat apoi şi o grădiniţă de copii şi o şcoală pentru pregătirea intelectuală a tineretului.
De numele acestei biserici rămâne de-a pururi legată personalitatea unuia dintre cei mai iubiţi preoţi din ţara noastră, vrednicul de pomenire părintele Galeriu, care este înmormântat lângă biserică, sprijinind-o cu rugăciunile sale pentru a fi mai departe folositoare creştinilor şi dătătoare de mângâiere şi sprijin sufletesc. Astăzi, credincioşii, împreună cu parohul bisericii, părintele profesor Nicolae Bordaşiu, şi preoţii slujitori au demarat lucrările la construirea unui cămin de bătrâni care să întregească acest proiect al parohiei.