Campania „Ajutor pentru elevi”, în localitatea ilfoveană Moara Vlăsiei
În cadrul unei noi acțiuni a campaniei „Ajutor pentru elevi” a voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, 25 de copii din localitatea ilfoveană Moara Vlăsiei au desfășurat sâmbătă, 17 septembrie, activități de mentorat ocupațional și recreative. Evenimentul a fost organizat la Centrul social „Sfântul Gheorghe” al Parohiei Moara Săracă și s-a bucurat de prezența unor invitați speciali.
Copiii au descoperit tehnici de recunoaştere şi gestionare a comportamentului cunoscut sub denumirea de „bullying”, prezentate de psihoterapeutul Raluca Simion și, nu în ultimul rând, și-au încercat talentul artistic participând la atelierul de pictură oferită de artistul plastic Delia Lungan, ne-a transmis Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Catedrala Națională.
„De data aceasta, copiii şi-au însuşit noţiuni noi, mai ales despre cariera de medic, dar şi informaţii preţioase despre bullying, care îi vor ajuta să depăşească anumite momente dificile generate de acest fenomen tot mai extins la noi în ţară. Consider că aceşti copii au înţeles, prin participarea și înțelegerea activă, că aceste noţiuni vin în sprijinul lor direct și au rezonat la învățăturile invitaților, potrivit cărora orice vis se poate îndeplini, poate deveni realitate dacă eşti perseverent, te dedici învăţăturii în cea mai mare parte, având grijă în același timp să nu Îl uiţi pe Dumnezeu”, a precizat Dănuț Prună.
De asemenea, medicul Ionuț Căpățână le-a vorbit copiilor beneficiari despre importanța învățării ca modalitate de reușită în orice profesie, dar și despre particularitățile celei de medic: „Am încercat să aflăm de la fiecare copil ce își dorește și care este visul fiecăruia, dar şi să-i motivăm pentru a spera și a-și găsi pasiunea, pe care, urmând-o, reușesc astfel să-şi împlinească propriile vise. Dorințele elevilor au fost diverse în alegerea unei viitoare profesii, de la jandarm la medic, grădinar sau tractorist. Chiar dacă, prin opțiunile exprimate, a părut că aceștia au așteptări reținute, am încercat să-i îndemn şi să le arăt că fiecare copil este special şi visul fiecăruia este important”.
În cadrul campaniei sunt înscriși 150 de elevi din județele Ilfov și Prahova care, pe parcursul unui an calendaristic, vor beneficia de sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale în ceea ce privește accesul la educaţie, prin oferirea celor necesare desfășurării optime a activităților școlare.