Campania „Sănătate pentru sate” a ajuns în localitatea Armeni, judeţul Sibiu
Departamentul social‑filantropic al Arhiepiscopiei Sibiului şi Asociația „Filantropia Ortodoxă” Sibiu (AFOS) continuă în această perioadă activităţile din cadrul campaniei „Sănătate pentru sate” a Patriarhiei Române. Recent, mai multe cadre medicale voluntare au oferit consultaţii gratuite în localitatea Armeni, judeţul Sibiu. Peste 60 de vârstnici din acest sat au beneficiat de consultaţii cardiologice, oftalmologice, de medicină internă, de medicină generală şi ecografie. Din echipa medicală au făcut parte dr. conf. univ. habil. Florin Grosu, dr. Andreea Corcheș, dr. Andrei Epure, dr. Andrei Filip, dr. Adrian Nistor, dr. Bodea Pârvu, dr. Florina Bolta, dr. Andreea Achim, dr. Laura Ionescu și asistenții medicali Dana Lupea și Paul Sebastian Ogrean.
Activitatea a fost realizată de altfel cu sprijinul Serviciilor ambulanțiere ale AFOS și ale SMD Mediaş, cu sprijinul farmaciilor Apotheka, care au oferit medicamentele prescrise în cadrul consultațiilor oferite, precum și produse sanitare (mănuși, măști, dezinfectanți). Aparatura medicală și dispozitivele de testare au fost puse la dispoziție de către AFOS, iar ecograful mobil a fost oferit pentru această acțiune de Medist Imaging & POC SRL. Pe lângă consultațiile medicale, persoanele beneficiare au primit din partea Arhiepiscopiei Sibiului și câte un pachet cu alimente.
„În cadrul acestui program, implementat începând cu anul 2016 în Arhiepiscopia Sibiului, am reușit să organizăm peste 50 de activități pentru un număr aproximativ de 3.600 de persoane care nu au acces la asistență medicală în localitatea în care aceștia domiciliază sau care nu sunt asigurate CNAS”, ne‑a spus Marius Talmațchi, inspector eparhial în cadrul Departamentului social‑filantropic.
Campania „Sănătate pentru sate” are ca scop organizarea de activități medicale cu caracter umanitar, având drept beneficiari persoanele defavorizate şi își propune să urmărească și creșterea gradului de conștientizare și implicare în acțiuni de prevenire, responsabilizare și combatere a practicilor care dăunează sănătății.