Cerc pedagogic al învăţătorilor de la „Step by Step”, la Liceul Ortodox din Oradea
La Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea s-a desfăşurat Cercul pedagogic al învăţătorilor din alternativa educaţională „Step by Step”, din judeţul Bihor, activitate ce a reunit 54 de cadre didactice care predau la aceasta alternativă educaţională. Desfăşurate sub tematica „Modele de proiecte didactice”, activităţile au fost moderate de prof. Anamaria Ţirban, responsabila cercului pedagogic. Proiectarea unei zile de şcoală în alternativa „Step by Step” este complexă, pe unităţi tematice şi abordează aspectele dezvoltării copilului ca pe un tot unitar. Activităţile se desfăşoară după acelaşi ritual, în care „Întâlnirea de dimineaţă” pune bazele reuşitei unei zile în clasa „Step by Step”.
Au pregătit modele de proiecte didactice şi prezentări power-point, atât cadrele didactice gazdă, învăţătoarele de la Liceul Ortodox, cât şi cadre didactice de la alte şcoli din judeţ în care funcţionează alternativa „Step by Step”. Au urmat comunicări diverse pe teme de interes pentru învăţământul primar şi prelucrarea unor documente legislative de noutate.
Întreaga activitate s-a desfăşurat sub semnul prieteniei care leagă învăţătorii din alternativa educaţională. S-au bucurat să-şi împărtăşească realizările, să viziteze şcoala şi sălile de clasă. Ca semn al preţuirii muncii depuse de toţi dascălii din alternativa „Step by Step”, cu ocazia acestui eveniment, tuturor participanţilor le-a fost oferită „brăţara prieteniei”, realizată de mâinile gingaşe ale elevilor clasei pregătitoare de la Liceul Ortodox, îndrumaţi de profesoarele Mărioara Berindan şi Ramona Erdeli.
Pr. prof. Radu Rus, directorul Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, prezent la toate activităţile desfăşurate, a apreciat şi susţinut munca tuturor cadrelor didactice prezente, felicitându-le pentru dăruirea şi profesionalismul cu care se apleacă spre nevoile fiecărei generaţii de elevi şi a fiecărui copil în parte. Pr. prof. Radu Rus a vorbit despre importanţa apropierii copiilor de Dumnezeu şi împărtăşirea din lumina cuvântului sfânt, apoi a oferit daruri participanţilor, constând în iconiţe, calendare şi pliante cu istorioare duhovniceşti. (Prof. Veronica Isdrăilă)