Cercuri pastorale la Urlați și Vălenii de Munte
Protoieriile Urlați și Vălenii de Munte ale Arhiepiscopiei Bucureștilor au organizat marți, 24 mai, două cercuri pastorale la care au participat preoți din județul Prahova. Temele celor două întâlniri au fost dedicate educației religioase a tinerilor și rolului ascultării în viața Bisericii.
Preoții din parohiile care formează Cercul pastoral Urlați s-au întâlnit la Parohia „Sfinții Voievozi” din orașul prahovean. După ce au participat la Sfânta Liturghie, în locașul de rugăciune au urmat lucrările cercului. Părintele Lazăr Dumitru de la Parohia Cioceni a prezentat referatul „Formarea continuă a preotului, necesitate în educarea religioasă a tinerilor”. În continuare, preoţii au discutat pe marginea temei stabilite. La final, părintele Ionuţ Negoiţă, protopopul Protoieriei Urlați, a spus că „preoţii trebuie să se implice mai mult în relaţia cu şcolile din parohie, care sunt promotoare ale culturii româneşti, iar ajutorarea financiară şi materială a copiilor defavorizaţi trebuie să fie făcută cu smerenie”. În cadrul Sfintei Liturghii de marți a fost adus spre cinstire un veşmânt al Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, de la Parohia Grădiştea, ne-a transmis părintele Rotaru Adrian Mihai, slujitor în cadrul Protopopiatului Urlați.
Preoţii din parohiile care formează Cercul pastoral Podgoria din Protoieria Vălenii de Munte s-au întrunit, de asemenea, marți, la Mănăstirea Ianculești, județul Prahova, în conferința de primăvară, informează basilica.ro.
Evenimentul a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii în biserica așezământului monahal. A urmat prezentarea referatului intitulat „Dimensiunea voturilor monahale ca răspuns al omului la chemarea iubitoare a lui Dumnezeu”, prezentat de către părintele protosinghel Benedict Sbîrnău, starețul Mănăstirii Ianculești. La final, părintele Florin Boțârcă, protopopul Protoieriei Vălenii de Munte, a arătat că „atât viața monahală, cât și viața de familie sunt căi de a-L sluji pe Dumnezeu, iar ascultarea este esențială, aducătoare de pace și înțelegere în viața de familie, cât și în monahism”.