Cinstirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe la Mănăstirea Bunești
Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a săvârșit Liturghia Darurilor înainte sfințite marți, 23 aprilie, la Mănăstirea „Sfântul Gheorghe” din comuna Bunești, județul Brașov, cu ocazia hramului.
Credincioșii din împrejurimi, dar şi pelerini veniţi mai de departe au participat în număr mare la slujba arhierească, în prezența oficialităților, conform Mitropoliei Ardealului.
În cuvântul de învățătură, Părintele Mitropolit Laurențiu a subliniat importanţa calităţii de „biruitor” atribuită Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.
„Sfântul Gheorghe, purtătorul de biruință, a fost un mărturisitor în perioada de persecuție a creștinismului. (…) Fiecare dintre noi putem să fim mai mult sau mai puțin biruitori dacă credința noastră nu este doar un fel de etichetă pe care ne-o punem ca pe un blazon. Suntem oameni credincioși. Credința noastră se manifestă prin fapte. Dacă suntem oameni ai lui Hristos, suntem oameni ai rugăciunii. Dacă suntem al lui Hristos, suntem milostivi. Dacă suntem ai lui Hristos, suntem împăciuitori și totdeauna suferim ocara pentru ca să iasă dreptatea. Ne lăsăm în mâna lui Hristos”, a spus ierarhul.
Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu i-a oferit inginerului Liviu Stoian Ordinul ctitoricesc „Mitropolit Ioan Mețianu”.
Sfinţirea capelei mortuare
În continuare, în prezența primarului comunei Buneşti, Mircea Pălășanu, și a credincioșilor, ierarhul a sfințit capela mortuară din localitate, a rostit un cuvânt de învățătură și i-a felicitat pe toți cei implicați în viața și activitățile comunității.
„Aici săvârșim o lucrare pe care am început-o acum, mai nou, cu aceste capele speciale, unde să fie cinstiți și prohodiți cei care pleacă din lumea aceasta, pentru ca dragostea noastră față de ei să fie cuprinsă într-o binecuvântare”, a spus ierarhul.
Părintele Mitropolit Laurenţiu a vizitat, în continuare, biserica veche din satul Dacia, unde au loc lucrări de reabilitare, reconstrucție și consolidare, sub coordonarea pr. paroh Laurenţiu Sebastian Gârneaţă.