Colocviu la Putna

Un articol de: Ziarul Lumina - 23 August 2018

Colocviul cu tema „Unitatea de limbă, credință și neam. Sensul culturii române” are loc în perioada 23-25 august la Mănăstirea Putna, acesta aflându-se la cea de-a 12-a ediție. În anul sărbătoririi Marii Uniri, întâlnirea de la Putna își propune să dezbată semnificațiile unității de limbă și credință ale poporului nostru și să deslușească sensul formelor pe care cultura română le-a manifestat în existența ei, de la începuturi până astăzi.

Comunicările provin din diferite domenii științifice, vizând limba, istoria, teologia, literatura, filosofia, antropologia, muzica, artele plastice, critica de artă etc., precizează comunicatul transmis de Mănăstirea Putna.

Simpozionul se deschide astăzi cu o slujbă de Te Deum oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Va urma vernisajul expoziției de pictură „Dulce Bucovină”, cu lucrări de Constantin Flondor, Dacian Andoni, Matei Lăzărescu, Andreea Palade și Dan Palade.

Tot în deschidere va fi prezentat numărul 11/2018 al revistei „Caietele de la Putna”, care reunește comunicările simpozionului „Pater et Filius. Continuitate în cultura română și europeană” din anul 2017. Colocviul este organizat de Fundația „Credință și Creație. Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta”.