Concursul naţional „Bucuria Învierii“, la a şasea ediţie
Biblioteca Judeţeană „ASTRA“ din Sibiu a găzduit joi, 2 aprilie, festivitatea de premiere a Concursului naţional „Bucuria Învierii“, eveniment desfăşurat în perioada 1-31 martie 2014. La această ediţie s-au înscris 50 de şcoli şi peste 200 de elevi, iar cele mai bune lucrări au primit premii în bani, dulciuri şi rechizite.
La festivitatea de premiere prin care s-a încheiat concursul din acest an au participat cadrele didactice şi preoţii implicaţi în acest proiect intitulat „Lăsaţi copiii să vină la Mine“. An de an, elevi de la şcolile din toată ţara au posibilitatea de a participa la acest concurs de creaţie, pentru a-şi dovedi talentul şi imaginaţia. Organizat de fiecare dată înainte de praznicul Sfintelor Paşti, concursul se bucură de un mare interes din partea elevilor şi cadrelor didactice. Particanţii la concurs confecţionează obiecte specifice sărbătorii Învierii Domnului, cum ar fi felicitări şi ouă încondeiate, dar şi icoane, desene sau obiecte cu specific religios.
Ca de fiecare dată, cele mai bune lucrări apreciate de un juriu de specialitate sunt premiate de organizatori, cu sprijinul Asociaţiei „ACORD“, al Arhiepiscopiei Sibiului, al Inspectoratului Judeţean Şcolar şi al unor sponsori. Anul acesta, copiii au primit premii în bani şi alte daruri, ca răsplată pentru munca lor şi interesul arătat faţă de concurs.
„Ne bucurăm că suntem iarăşi împreună la acest concurs, ajuns la a şasea ediţie. Cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, Sfintele Paşti, este întâmpinată în mod diferit de credincioşi. Unii se roagă mai mult, alţii postesc mai mult, alţii fac fapte de milostenie. Dar iată că elevii şcolilor noastre au înţeles să întâmpine această sărbătoare prin diferite lucrări realizate cu mânuţele lor şi de aceea toţi trebuie felicitaţi“, ne-a spus unul dintre organizatori, preotul Marian Vlăduţ.
Expoziţie cu vânzare
Toate lucrările realizate de elevii participanţi au fost expuse la Biblioteca „ASTRA“ pentru a fi admirate de vizitatori. În Duminica Floriilor, o parte dintre obiectele realizate de elevii participanţi la concurs vor fi expuse şi vândute în Biserica „Buna Vestire“ din Sibiu. Din banii obţinuţi, vor fi ajutaţi mai mulţi elevi de la Centrul pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 din Sibiu, copii proveniţi din familii cu mari probleme sociale. Părintele Marian Vlăduţ le-a mulţumit elevilor participanţi şi cadrelor didactice care i-au sprijinit pe copii la acest concurs. Toţi elevii au primit diplome de participare şi daruri.
„Am avut binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, care a semnat diplomele înmânate elevilor, alături de inspectorul general şcolar, profesorul Ştefan Firu. Aceasta ne demonstrează importanţa concursului nostru pentru cele două instituţii“, ne-a mai spus părintele Marian Vlăduţ. Festivitatea de premiere a fost încununată cu un moment artistic susţinut de elevi de la Centrul pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 din Sibiu şi de la alte şcoli.