Conferința „Ce face o familie funcțională”, la București
La Facultatea de Teologie Ortodoxă din București s-a desfășurat marți, 19 noiembrie, conferința cu tema „Ce face o familie funcțională”. Acest eveniment a fost organizat de Asociația Studenți pentru Viață București în parteneriat cu Asociația Studenților Teologi Ortodocși (ASTO) a Facultății „Justinian Patriarhul” din Capitală.
La acest eveniment a participat părintele conf. univ. dr. Marian Vild, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București. În deschiderea conferinței, părintele Marian Vild a evidențiat importanța familiei în societate, dar și problemele care pot apărea în interiorul acesteia și cum pot fi rezolvate.
„La invitația Asociației Studenți pentru Viață și a Asociației Studenților Teologi Ortodocși, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, am poposit în seara aceasta în mijlocul tinerilor, pentru a discuta și a împărtăși experiențe, gânduri, provocări și întrebări pe tema familiei. Într-o lume secularizată, în care este o presiune foarte mare a noilor ideologii, tinerii sunt dezorientați, fiind foarte important să ne întoarcem la învățătura revelată a familiei, pe care o regăsim în Sfânta Scriptură. De asemenea, întâlnim astfel de învățături și în cadrul scrierilor Sfinților Părinți și pentru a descoperi fundamentele revelate ale familiei este foarte important să înțelegem ce este familia, cum Dumnezeu a rânduit familia, ce a adus Hristos pentru familie și să înțelegem rolul acesteia în societate”, a spus părintele conf. dr. Marian Vild.
Printre ceilalţi vorbitori s-a numărat și Teodora Diana Paul, președinta Asociației Studenți pentru Viață București. „Conferința «Ce face o familie funcțională» este primul eveniment de formare pentru tineri organizat în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Capitală, de către Asociația Studenți pentru Viață București și Asociația Studenților Teologi Ortodocși. Este un eveniment dintr-o serie care ajută la educarea tinerilor. Am ales ca subiect în seara aceasta familia, pentru ca să înțelegem nevoia tinerilor de a avea repere sănătoase privind construirea unei familii care să funcționeze și să înțeleagă care sunt rolurile lor în viața de familie și cum pot să contribuie la societate printr-o familie frumoasă”.
La final, Adrian Mihăiță Bratu, președintele ASTO, a mulțumit tuturor pentru participare.