Consumul de bere scade presiunea arterială

Data: 26 Septembrie 2007

Consumul moderat de bere protejează împotriva problemelor cardiovasculare, ulcerului sau cancerului stomacal.

Potrivit specialiştilor, consumul de bere reduce riscul apariţiei bolilor de inimă cu 24,7%. Totodată, aceştia susţin că dacă nu s-ar mai consuma bere, s-ar înregistra o creştere a problemelor cardiovasculare şi o scădere a duratei medii de viaţă cu aproximativ 2 ani. Berea este făcută din ingrediente sănătoase: malţ, hamei, drojdie şi apă, componente naturale, care contribuie la o dietă sănătoasă şi echilibrată. Aceasta face parte dintr-o dietă echilibrată, deoarece furnizează minerale şi vitamine esenţiale, este bogată în potasiu şi săracă în sodiu, ceea ce conferă un echilibru perfect pentru presiunea arterială. Cu toate că este săracă în calciu, berea are un conţinut bogat de magneziu, care ne protejează de pietrele la vezica biliară şi la rinichi. Astfel, un pahar de bere pe zi scade riscul apariţei pietrelor la rinichi cu 40%. Un pahar de lapte, iaurt sau suc de mere conţine mai multe calorii decât unul cu bere. Un pahar de 100 ml de lapte conţine 64 de calorii, unul de suc de mere neîndulcit, 42 de calorii, unul de vin cu 12% alcool, 77 de calorii, iar unul de lichior cu 40% alcool, 320 de calorii. Berea, însă, nu conţine colesterol şi este foarte săracă în zaharuri. (sursa: www.topsanatate.ro)