Corala „Dimitrie Suceveanu“ va reprezenta Mitropolia Munteniei şi Dobrogei la Concursul „Lăudaţi pe Domnul“
Patru coruri de muzică bisericească din cadrul Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei au participat ieri la etapa mitropolitană a Concursului naţional de muzică bisericească „Lăudaţi pe Domnul“, care a avut loc la Catedrala mitropolitană „Sfântul Spiridon - Nou“, Paraclis patriarhal, din Bucureşti. Corul „Dimitrie Suceveanu“ al Protoieriei II Capitală din Arhiepiscopia Bucureştilor a fost câştigătorul acestei etape a competiţiei şi va reprezenta Mitropolia Munteniei şi Dobrogei la etapa finală a concursului.
La această a V-a ediţie a concursului naţional de muzică bisericească participă coruri preoţeşti ale protopopiatelor din cadrul Patriarhiei Române. La competiţia organizată ieri în Bucureşti au participat patru coruri preoţeşti: Corala „Dimitrie Suceveanu“ a Protoieriei II Capitală, din Arhiepiscopia Bucureştilor, Corala Protopopiatului Târgovişte Sud, din Arhiepiscopia Târgoviştei, Corala „Iosif Naniescu“ a Protopopiatului Curtea de Argeş, din Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, şi Corala „Sfântul Mare Mucenic Mina“ a Protopopiatului Slobozia, din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor. Fiecare formaţie a avut de interpretat trei compoziţii corale pentru cor bărbătesc din repertoriul bisericesc şi folcloric.
Formaţia corală care a acumulat cele mai multe puncte a fost Corul „Dimitrie Suceveanu“ al Protoieriei II Capitală, dirijat de părintele Alexandru Marius Dumitrescu. „A fost o etapă foarte echilibrată, toate formaţiile s-au prezentat onorabil la acest concurs şi cred că fiecare a plecat mai bogat după această experienţă“, ne-a spus părintele Sorin Dobre, lector la Catedra de muzică bisericească din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna“ din Sibiu şi unul dintre membrii corului. „Faţă de prima etapă a concursului, de la nivel de arhiepiscopie, emoţiile au fost puţin mai mari pentru că au venit formaţii pe care nu le cunoşteam din alte eparhii ale mitropoliei. Pregătirea a fost pe măsură. Părinţii au venit la repetiţii, piesele au fost lucrate cu mai multă atenţie, pentru ca şi interpretarea noastră să fie pe măsura concursului. Şi de aici încolo va trebui să muncim, ca şi la etapa pe ţară să ne prezentăm cât mai bine“, a spus părintele Alexandru Marius Dumitrescu, dirijorul formaţiei câştigătoare.