Corul „Symbol” la Biserica „Sfântul Elefterie”-Nou din București
Biserica „Sfântul Elefterie”-Nou, Paraclis Patriarhal, din Piaţa Operei, București, a fost duminică seară, 15 decembrie, gazda unui concert de excepție susținut de Corul de copii și tineret „Symbol-Jean Lupu” al Patriarhiei Române, condus de conf. univ. dr. Luminița Guțanu Stoian. Programul evenimentului se înscrie în proiectul intitulat „Din înaltul cer”, care a inclus cântări specifice perioadei premergătoare praznicului Nașterii Domnului. La acest concert au fost prezenți și Iosif Ion Prunner, dirijorul Corului Filarmonicii „George Enescu”, și părintele arhid. prof. Jean Lupu.
„A fost o seară plină de emoție și bucurie, dorindu-ne să transmitem celor prezenți vestea Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Programul nostru a cuprins mai multe piese din repertoriul tradițional românesc, colinde vechi, dar și moderne, dorind a aduce bucurie în sufletele ascultătorilor prezenți în această seară. Colindele sunt un apel la generozitate și bunătate. Acestea încântă prin frumusețea lor artistică, fiind adesea simple, dar emoționante, reușind să creeze o atmosferă caldă și plină de speranță, aducând zâmbete pe fețele tuturor și lumină în suflet”, a spus Luminița Guțanu Stoian, dirijoarea corului de copii și tineret.
Totodată, Iosif Ion Prunner a evidențiat dragostea și emoția cu care Corala de copii și tineret „Symbol-Jean Lupu” a interpretat colindele: „Ne-am putut bucura în seara aceasta de prezența unuia dintre cele mai bune coruri din țara noastră, care și-a extins repertoriul în fiecare an cu piese noi, fiind de fiecare dată o mare bucurie de a putea asculta această corală și pe acești copii minunați, care prin vocile lor ne transmit bucuria, dragostea și emoția perioadei în care ne aflăm”.
Printre vorbitori s-a numărat şi părintele protoiereu Valer Ulican, parohul Bisericii „Sfântul Elefterie”-Nou, care a evidențiat importanța colindelor, dar și mesajul pe care acestea îl transmit: „Colindele sunt o comoară spirituală și culturală care ne inspiră să fim mai buni, mai generoși și mai iubitori. Ele ne poartă într-o lume plină de lumină și armonie, în care dragostea este valoarea supremă. Colindele transmit o dragoste profundă față de oameni și față de tradițiile strămoșești. Ele sunt cântate cu devotament, iar actul colindatului este el însuși o formă de dăruire. În frumusețea lor simplă și în mesajul lor profund, colindele rămân un dar neprețuit al Crăciunului, o expresie vie a dragostei și speranței care ne unește pe toți”.