Cum să gătim chinezeşte în România
La sfârşitul săptămânii trecute, regizorul Radu Băieşu a lansat la Bucureşti volumul "Bucătăria chineză pe înţelesul românului", o carte în care explică tehnicile de gătit ale chinezilor şi modul în care românii pot să folosească sau să înlocuiască ingredientele specifice bucătăriei chinezeşti. "Această carte nu este o traducere, este rezultatul experienţei mele nemijlocite în care am exersat reţetele chinezeşti pe care le-am învăţat în ani şi ani. Am lucrat mai mult de zece ani la acest volum, încercând să explic românilor mai ales tehnicile de gătit ale chinezilor, filosofia lor despre mâncare şi felul în care pot să găsească şi chiar să înlocuiască ingredientele specifice ca să obţină o mâncare cu care să-şi uimească invitaţii", a declarat Radu Băieşu.
Autorul a mai spus că românilor le va fi uşor să înţeleagă reţetele "povestite" în carte fiindcă "românii sunt inventivi şi ştiu cum să dozeze ingredientele". Cartea "Bucătăria chineză pe înţelesul românului", apărută la Editura Semne, conţine, în 146 de pagini, pe lângă reţete pentru aperitive, supe, salate, pescărie sau feluri principale, şi instrucţiuni pentru folosirea ustensilelor, metode de lucru, tehnici de preparare, condimente şi ingrediente, reţete medicinale, dar şi reţete cu influenţe chinezeşti ale altor popoare. De asemenea, pot fi găsite deserturi sau băuturi pe care le consumă chinezii.