„Curăţirea sufletului aduce după sine şi vindecarea trupului”

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 12 Mai 2020

Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a săvârşit Sfânta Liturghie din Duminica a 4-a după Paşti în Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Nichita Romanul”.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltprea­sfinţitul Părinte Laurenţiu a citit rugăciuni pentru încetarea pandemiei şi pentru sănătatea oamenilor din întreaga lume.

La final, ierarhul a vorbit despre minunea vindecării făcute de Mântuitorul Iisus Hristos la scăldătoarea Vitezda: „Minunea aceasta ne întăreşte în credinţă şi ne dă certitudinea că tămăduirea trupească este condiţie pentru tămăduirea sufletească (...) Noutatea Bisericii lui Hristos este că, în locul celor cinci pridvoare, sunt cele şapte Sfinte Taine ale Bisericii, care tămăduiesc în egală măsură şi sufletul, şi trupul. Mântuitorul a văzut suferinţa celui care de 38 de ani aştepta mântuirea, izbăvirea. L-a tămă­duit prin cuvânt şi, săvârşind această minune în zi de sâmbătă, a arătat încă o dată că noutatea lucrării Sale mântuitoare în cadrul Bisericii Sale este cea care depăşeşte limita zilei de sâmbătă, o împlineşte, o desăvârşeşte”.

De asemenea, Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu a evidenţiat puterea tămăduitoare a lucrării sfinţitoare din Biserică şi rolul curăţirii sufleteşti în vindecarea trupească: „Curăţirea sufletului aduce după sine şi vindecarea trupului, pentru că bolile sufletului sunt mult mai multe decât bolile trupului. Să dea Bunul Dumnezeu ca, în această perioadă prin care trecem, să ne apropiem mai mult de El cu sufletul, să fim într-o comuniune spirituală cu Dumnezeu, să-I mulţumim pentru toate cele revărsate asupra noastră şi pentru încercările care au venit, dar mai ales să ne exprimăm încrederea că El va fi Cel care ne va ajuta să ne tămăduim şi sufleteşte, şi trupeşte, spre slava Lui şi spre mântuirea noastră”.