Curs festiv la Facultatea de Teologie Ortodoxă orădeană

Un articol de: Pr. Conf. Dr. Vasile Doru Fer - 27 Mai 2015

Absolvenţii celei de a XXI-a promoţii a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman“ din cadrul Universităţii din Oradea şi-au încheiat studiile universitare de licenţă participând la tradiţionalul curs festiv, luni, 25 mai.

Festivitatea a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii în paraclisul cu hramul „Sfântul Teodor Studitul“ al facultăţii, urmată de slujba de Te Deum, momente de comuniune liturgică la care au fost părtaşi cadrele didactice, studenţii absolvenţi ai celor două programe de studii, Teologie Pastorală şi Teologie Asistenţă Socială, alături de invitaţii acestora. La finalul programului liturgic, pr. prof. univ. dr. Dumitru Megheşan, decanul facultăţii, a precizat că pentru absolvenţi ziua va rămâne una deosebită, care se înscrie ca un şirag de mărgăritare în parcursul vieţii. Părintele decan a ţinut să remarce faptul că o nouă generaţie de lucrători în ogorul Domnului este trimisă în lume să aducă roade şi să propovăduiască vestea cea bună a mântuirii neamului omenesc.

A urmat partea a doua a cursului festiv desfăşurat în Aula Magna a universităţii, când s-a intonat imnul academic Gaudeamus Igitur. Moderatorii festivităţii, pr. conf. univ. dr. Mihai Brie şi pr. lect. univ. dr. Ionel Chira, au adresat invitaţilor un cuvânt de bun venit, apoi au fost transmise mesajele de felicitare din partea conducerii universităţii orădene.

Delegatul Centrului eparhial, pr. prof. Radu Rus, consilier pentru învăţământ şi activităţi cu tineretul, a transmis mesajul Preasfinţitului Sofronie, Episcopul Oradiei, adresat cadrelor didactice şi absolvenţilor. Astfel, ierarhul a transmis un cuvânt de binecuvântare, felicitare şi apreciere pentru efortul depus în decursul anilor de studii. În acelaşi context, părintele consilier a subliniat importanţa misiunii şi faptul că slujirea Bisericii implică o imensă responsabilitate într-o societate contemporană secularizată, care caută să îl orienteze pe om mai mult spre lumea de aici decât spre lumea spirituală. În faţa unor astfel de provocări, absolvenţii, viitorii mărturisitori şi propovăduitori ai cuvântului lui Dumnezeu, sunt chemaţi să dea dovadă de curaj sfânt în lucrarea de apostolat care le va fi încredinţată. Ceremonia s-a încheiat cu strigarea catalogului, înmânarea cheii şi cu mesajele de mulţumire adresate de către absolvenţi tuturor celor prezenţi.