Daruri pentru copii, vârstnici și nevoiași din Episcopia Caransebeșului

Un articol de: Arhid. Pavel Canea - 19 Decembrie 2017

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în­soțit de un grup de colindători de la Catedrala Episcopală, au vizitat joi, 14 decembrie, Căminul pentru persoane vârstnice din Sacu, precum şi Centrul de plasament „Casa noastră” din Zăgujeni, oferind daruri persoanelor din aceste așezăminte. Și copiii au pregătit un program artistic de colinde şi poezii specifice perioadei. Acţiunea filantropică a continuat la Ca­ran­sebeș, la Centrul școlar de educație incluzivă, Centrul de primire în regim de urgenţă a persoanelor fără adăpost, Complexul „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caran­sebeșului, Căminul pentru persoane vârstnice „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, precum și Secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgenţă.

Și colindătorii de la Centrul eparhial au fost încântați cu un concert de colinde susținut de copiii de la Centrul școlar de educație incluzivă, precum și de copilașii de la Complexul „Sfântul Vasile cel Mare”, care au pregătit un program de colinde.

„Anul acesta a fost unul deosebit, deoarece, prin grija Episcopiei Caransebeșului, Secția de Cardiologie de la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș a primit din partea Preasfințitului Părinte Lucian două injectomate foarte necesare în activitatea acestei secții. De asemenea, tot prin grija noastră se va renova Secția de Cardiologie, aceasta fiind a treia secție la care episcopia își aduce contribuţia, după Secția de Pediatrie și cea de Neonatologie. Avem în proiect ca și în anul viitor să ajutăm această unitate de sănătate publică cu aparatură medicală și alte obiecte necesare, urmând ca Secția de Neurologie să primească ajutorul nostru”, a declarat părintele consilier Gabriel Gozman.

Toate centrele sociale din Eparhia Banatului Montan au primit vestea Nașterii Domnului, fiind cercetați de către Părintele Episcop Lucian copiii și persoanele vârstnice din Reșița, dar și în celelalte orașe ale județului, Oravița, Anina, Bocșa, Oțelul Roșu și Moldova Nouă, fiind rânduiți preoți să îndeplinească această misiune în prag de sărbătoare.