Daruri şi zâmbete pentru persoanele vârstnice
Persoanele vârstnice de la aşezământul social al Mănăstirii Christiana din Bucureşti au fost vizitate de un grup de preoţi şi credincioşi de la parohiile din Protoieria Sector 2 Capitală. Cu acest prilej, persoanele asistate în cadrul aşezământului social au pregătit un program artistic pentru oaspeţi.
Clerul şi credincioşii din parohiile Protoieriei Sector 2 Capitală organizează în aceste zile, premergătoare praznicului Naşterii Domnului, acţiuni caritative la diferite centre sociale şi oameni săraci din Capitală şi împrejurimi. Una dintre aceste acţiuni social-filantropice a fost organizată de Parohia „Sfinţii Voievozi”-Gherghiceanu la Așezământul social pentru persoane vârstnice al Mănăstirii Christiana din Bucureşti. Pe lângă darurile primite, doamnele de aici au primit cu bucurie colindele interpretate de un grup de clerici de la parohii din cadrul Protoieriei Sector 2 Capitală. „Cum am putea să ne apropiem de sărbătoarea Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos, Cel care este Dăruitorul a tot binele, decât urmându-I exemplul să dăruim şi să ne dăruim? Am venit la această Mănăstire Christiana, care adăposteşte şi un cămin pentru persoane vârstnice, ca să le colindăm, ca să le aducem daruri, dar mai ales să le dăruim o clipă din existenţa noastră. Acţiunea se înscrie în activitatea socială a Bisericii noastre, şi anume aceea de a ne apleca spre cei care sunt în situaţii defavorizate. De asemenea, am venit aici pentru a da un semnal de apreciere obştii Mănăstirii Christiana, ce are această activitate socială de a administra un cămin de persoane vârstnice, pentru care avem toată admiraţia şi toată preţuirea”, a precizat pr. Ioan Popescu, protopopul Protoieriei Sector 2 Capitală.
În semn de mulţumire pentru vizită, pentru cuvintele de mângâiere, pentru fiecare zâmbet, dar şi pentru daruri, doamnele de la căminul pentru vârstnici al mănăstirii au oferit celor prezenţi un program artistic, reinterpretând „Povestea celor trei copaci” a lui Leon Magdan, iar apoi au cântat şi câteva colinde. Pentru vizitele din această perioadă, doamnele, ajutate de maicile de la aşezământul monahal, s-au pregătit încă din luna septembrie. „Sunt persoane vârstnice, seniori, deşi noi ne adresăm copilului din aceşti oameni. Niciodată copilul nu moare dintr-un om! Cel mai bine am văzut asta datorită programului artistic pe care aceste persoane cu vârste înaintate l-au pregătit şi prin intermediul căruia am văzut cum vibra copilul din ele. Bucuria acestui copil n-a murit şi nu moare niciodată! De aceea, credem şi că este potrivit şi îndemnăm pe toţi cei care vor să dăruiască şi să se dăruiască atât copiilor ca vârstă, cât şi copiilor care trăiesc în oamenii în vârstă, ca astfel să nu-i neglijăm. Este enormă bucuria pe care o poţi oferi unui om la care mai puţini se gândesc şi care poate nici nu aşteaptă aceste daruri”, a mai spus pr. protoiereu Ioan Popescu.