Delta Dunării, un tezaur natural foarte uşor de pierdut
▲ Ambasadorul Franţei în România, Henri Paul, a subliniat necesitatea protejării Deltei Dunării, loc unic în Europa atât prin patrimoniul cultural, cât şi prin patrimoniul natural transfrontalier ▲ „Delta Dunării este un tezaur natural foarte uşor de pierdut. În ultimii ani, planeta a pierdut un număr fără precedent de specii de plante şi animale, iar riscul este, în continuare, foarte ridicat“, a declarat oficialul francez ▲
Ambasadorul Franţei în România, Henri Paul, a deschis, ieri-dimineaţă, simpozionul intitulat „Delta Dunării - un tezaur ecologic pentru europeni“, organizat de Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea, în cadrul manifestărilor prilejuite de evenimentul „Open Days - Săptămâna europeană a regiunilor şi oraşelor“. Cu această ocazie, ambasadorul Franţei a subliniat necesitatea protejării Deltei Dunării, loc unic în Europa atât prin patrimoniul cultural, cât şi prin patrimoniul natural transfrontalier. „Delta Dunării este un tezaur natural foarte uşor de pierdut. În ultimii ani, planeta a pierdut un număr fără precedent de specii de plante şi animale, iar riscul în continuare foarte ridicat“, a declarat oficialul francez.
Simpozionul „Delta Dunării - un tezaur ecologic pentru europeni“ vizează problemele care preocupă administraţia locală în domeniul protejării mediului şi al energiei regenerabile. „Am convingerea că discuţiile care vor avea loc astăzi vor contura un eveniment de succes, de reuşita căruia, la final, ne vom bucura cu toţii“, a afirmat preşedintele CJ Tulcea, Victor Tarhon. Prima prezentare din cadrul simpozionului a fost susţinută de guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), Liviu Mihaiu, care a subliniat că actuala administraţie a judeţului Tulcea este una dintre cele mai deschise în ceea ce priveşte protecţia mediului. „Acum cinci ani, Delta Dunării era un loc în care veneam în tabără cu copiii, iar astăzi este o prioritate a Ministerului Mediului. Mă bucur că acest simpozion este organizat la Tulcea, pentru că o mare parte din viitorul verde depinde de autorităţile acestui judeţ“, a precizat guvernatorul ARBDD. În cadrul simpozionului „Delta Dunării - un tezaur ecologic pentru europeni“ vor fi prezentate modalităţi de dezvoltare durabilă prin utilizarea stufului din Deltă, de dezvoltare a pescuitului în zonă, dar şi a ecoturismului.