Dineu în scop caritabil pentru Centrul misionar de tineret de la Sângeorz-Băi

Data: 13 Noiembrie 2013
Un dineu în scop caritabil în beneficiul Centrului misionar de tineret „Pr. Prof. Ioan Bunea“ de la Sângeorz-Băi a avut loc marţi, 12 noiembrie, în municipiul Bistriţa, în prezenţa Înaltpreasfinţitului  Andrei,  Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolit al Clujului, Maramureşului şi Sălajului. Au fost prezenţi peste 300 de invitaţi, între care preoţi din judeţ, reprezentanţi ai instituţiilor publice şi oameni de afaceri, ce au dorit să sprijine proiectul prin donaţii. Alături de Ansamblul profesionist „Dor Românesc“, dirijat de maestrul Ştefan Cigu, şi de interpreta de muzică populară, Matilda Pascal Cojocăriţa, au mai fost prezenţi şi tineri de la Liceul de muzică „Tudor Jarda“ din Bistriţa, care au susţinut un recital de muzică instrumentală.
 
În timpul evenimentului au fost derulate pe ecrane imagini cu activităţile din taberele pe care Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului le-a organizat şi cu situaţia lucrărilor de la Sângeorz-Băi. Au fost prezentate şi proiectele social-filantropice pe care Biserica le desfăşoară în judeţul Bistriţa-Năsăud, a spus coordonatorul Centrului de tineret din Sângeorz-Băi, pr. Tudor Mudure. 
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, i-a mulţumit IPS Mitropolit Andrei pentru implicarea socială în judeţul Bistriţa-Năsăud şi a subliniat legătura strânsă pe care IPS Părinte Mitropolit o are cu bistriţenii. Cuvântul de încheiere i-a aparţinut ierarhului, care le-a mulţumit celor prezenţi pentru participare şi a apreciat faptul că atât de mulţi oameni s-au strâns pentru a susţine un proiect atât de important pentru tineri şi pentru Biserică. „În final Părintele Mitropolit a subliniat faptul că ne apropiem de Postul Crăciunului, prilej cu care a arătat însemnătatea şi importanţa postului pentru fiecare creştin în parte“, a mai spus pr. Tudor Mudure. 
 
Centrul de la Sângeorz-Băi este menit să asigure dezvoltarea unei culturi creştine prin educaţie non-formală. Proiectul, realizat de Arhiepiscopie în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, vizează amenajarea a peste 60 de locuri de cazare, săli de joacă şi pentru activităţi educative şi un teren de sport, investiţie ce se ridică la peste 520.000 de lei. (Andreea Pâgleşan)