Distincții pentru cântăreții bisericești din sectorul 5 al Capitalei

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 17 Ianuarie 2024

La sediul Protoieriei Sector 5 Capitală a avut loc marți, 16 ianuarie, o ședință administrativă cu preoții parohi. În cadrul întâlnirii au fost discutate mai multe aspecte de ordin administrativ privind activitatea bisericească din parohii, iar cei 38 de cântăreți bisericești care își desfășoară activitatea la aceste unități de cult au primit Diploma comemorativă a anului 2023.

Distincția a fost oferită și cântăreților bisericii Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, ai capelelor și bisericilor militare din sectorul 5, precum și celor de la Penitenciarul București-Rahova, Comunitatea Ortodoxă a Surzilor, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” și Spitalul Universitar de Urgență din București.

„La sediul Protoieriei Sector 5 Capitală s-a desfășurat marți prima ședință din acest an cu preoții parohi. Au fost discutate mai multe probleme de ordin administrativ și au fost propuse proiecte, evenimente pastoral-misionare și acțiuni social-filantropice în concor­danță cu Anul omagial și comemorativ 2024. Totodată, a avut loc și un moment festiv. Toți cântăreții bisericești, angajați și voluntari din cadrul protoieriei noastre au primit Diploma comemorativă a anului 2023 din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în semn de prețuire pentru activitatea susținută în cadrul bisericilor unde oferă răspunsurile la strană. Prin cântarea bisericească este intensificată și susținută rugăciunea liturgică. Dincolo de forma artistică, muzica bisericească are și darul de a inspira și încuraja vestirea iubirii milostive a lui Dumnezeu prin cuvânt și faptă, ca vocație a creștinilor, reieșind de aici rolul important pe care îl au acești ostenitori ai stranei prin cântec în viața Bisericii”, ne-a spus părintele Valer Ulican, protopop al Protoieriei Sector 5 Capitală.

De asemenea, psalții Marian Cotigă și Nicolae Jerdea au primit și Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus” pentru mireni.