Donație pentru Spitalul „Grigore Alexandrescu”

Un articol de: Pr. Ştefan Sfarghie - 03 Ianuarie 2017

Secţia de terapie intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” a primit vineri, 30 decembrie 2016, prin donaţie, două aparate noi pentru administrarea perfuziilor. Aparatura vitală acordării asistenţei medicale nou-născuţilor a fost pusă la dispoziţia unităţii spitaliceşti prin intermediul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Valoarea celor două pompe donate prin intermediul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naţionale, coor­donaţi de arhim. Ciprian Grădinaru, eclesiarul paraclisului, este de 15.000 lei. „Noi suntem implicaţi în mai multe proiecte. Aparatura medicală pentru spitale, pentru secţiile de neonatologie, este unul dintre ele. Acest proiect a început acum doi ani, când am început să colaborăm cu mai multe spitale din Bucureşti, Constanţa şi Brăila. Am încercat să ajutăm spitalele, contactând mai multe societăţi generoase, care se gândesc la cei din jur. În acest caz, o societate foarte mare, care doreşte să-şi păstreze anonimatul, ne-a acordat o sumă de bani foarte importantă cu dedicaţie pentru Spitalul «Grigore Alexandrescu», deoarece este unul dintre cele mai importante spitale din România. Aici vin foarte multe cazuri din Capitală, dar şi din provincie”, a declarat Alina Jiga, voluntar la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Secţia de terapie intensivă a Spitalului „Grigore Alexandrescu” are opt paturi disponibile, însă numărul copiilor care au nevoie de îngrijire medicală este deseori mai mare. Fiecare nou-născut are nevoie de o pompă de perfuzare, iar până la momentul primirii celor două aparate foarte necesare asistenţei medicale, secţia folosea unele mai vechi, reparate, cu un termen de utilizare depăşit. „Secţia noastră de terapie intensivă nou-născuţi este un punct foarte important al Spitalului «Grigore Alexandrescu», deoarece pacienţii noştri sunt copii nou-născuţi cu multiple malformaţii, cu infecţii severe, ce necesită măsuri susţinute de terapie intensivă. Aceste pompe de perfuzie sunt foarte importante în tratamentul şi îngrijirea acestor copii cu probleme grave de sănătate. Sunt pompe folosite în administrarea perfuziilor de reechilibrare endovenoase, în administrarea me­dicaţiei, în administrarea trans-­ fuziilor de sânge, aşa încât sunt foarte utile. De fapt, sunt absolut necesare într-o secţie de terapie intensivă”, a spus dr. Ana-Maria Brădeanu, medic primar la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.