Doru Dinu Glăvan pomenit la Biserica Zlătari din Bucureşti
La Parohia Zlătari, Protopopiatul Sector 3 Capitală, a fost oficiată sâmbătă, 11 decembrie 2021, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, o slujbă de pomenire pentru Doru Dinu Glăvan, președinte al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), la 40 de zile de la trecerea sa la Domnul.
Slujba a fost săvârşită de părintele consilier patriarhal Nicolae Dascălu, parohul Bisericii Zlătari, împreună cu alţi doi clerici de la aceeaşi parohie, în prezenţa Mădălinei Corina Diaconu, secretar general al UZPR, şi a unor scriitori, jurnalişti şi cunoscuţi ai regretatului preşedinte al UZPR. În cuvântul de învăţătură rostit la finalul slujbei de pomenire, părintele Nicolae Dascălu a subliniat faptul că prin forţa rugăciunilor Bisericii se păstrează viu chipul celui care a trecut la viaţa veşnică. „În comuniunea aceasta de rugăciune noi înţelegem că există o continuitate între cei care au trecut pragul veşniciei şi cei care au rămas pe pământ. Desigur că există regretul şi durerea aceasta a despărţirii de un om deosebit de valoros, deosebit de activ, însă slujba aceasta de pomenire vine ca o mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru ceea ce a făcut Doru Dinu Glăvan pentru asociaţie şi ca recunoştinţă faţă de el”, a spus pr. paroh Nicolae Dascălu.
Doru Dinu Glăvan s-a născut la 7 iunie 1946 şi a trecut la cele veşnice în data de 31 octombrie 2021. „A intrat în presă de foarte tânăr, a început să publice la vârsta de 14 ani, iar la vârsta de 18 ani ajunge colaborator în presa locală și regională. În 1965, la 19 ani, devine corespondent al foarte răspânditului ziar «Sportul popular», cunoscut mai târziu sub numele de «Gazeta sporturilor». În curând, este angajat cronicar sportiv al postului național de radio, continuând să publice și în presa scrisă. Calitățile sale de reporter sunt unanim recunoscute și apreciate, motiv pentru care Radio București l-a trimis să transmită și să comenteze Jocurile Balcanice, Campionatele și Cupele Mondiale de atletism, natație și gimnastică, Jocurile Olimpice de iarnă de la Sarajevo. Transmite în România, cu mult profesionalism, din Europa, Asia și Australia. Din inițiativa sa a luat ființă, în 1995, la Reșița, Fundația Radio Caraș-Severin. După un an, la 8 august 1996, Radio România Reșița capătă statut oficial de post public local al Societății Române de Radioteleviziune și emite pentru prima dată în eter. În decurs de câțiva ani, sub conducerea directorului Doru Dinu Glăvan, Radio Reșița ajunge cel mai important post regional de radio, cu cea mai mare audiență, acoperind nu numai întregul teritoriu al județului Caraș-Severin și părți importante din județele limitrofe, ci și teritoriile locuite de români în Voivodina și pe Valea Timocului”, ne-a declarat Mădălina Corina Diaconu, secretar general al UZPR. Doru Dinu Glăvan, care și-a câștigat aprecierea unanimă atât a radio-ascultătorilor, cât și a specialiștilor din domeniu, era la al treilea mandat de președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, organizație pe care a propulsat-o până la statutul de cea mai mare din țară, pentru care a reușit să obțină statutul de „Uniune de creație de utilitate publică” și căreia i-a dedicat activitatea sa neobsită, până în ultima clipă. În cadrul aceleiaşi slujbe oficiate sâmbătă la Parohia Zlătari din Capitală au mai fost pomeniţi şi Ioan Ion Diaconu, realizator de emisiuni la Radio România, şi Ion Marin, redactor-şef la ziarul „Ultima oră”.