Drapelul de luptă al Batalionului 32 Infanterie „Mircea“ decorat la Timişoara
Joi, 24 octombrie, în Piaţa Operei din Timişoara a fost decorat drapelul de luptă al militarilor timişoreni din cadrul Batalionului 32 Infanterie „Mircea“, care s-au întors curând din Afganistan. La eveniment au participat ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, cadre militare, precum şi numeroşi timişoreni. Din partea Arhiepiscopiei Timişoarei a fost prezent la ceremonia de decorare a drapelului Preasfinţitul Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei.
În semn de înaltă apreciere pentru profesionalismul demonstrat în îndeplinirea cu succes a misiunilor încredinţate pentru spiritul de sacrificiu şi curajul dovedit de militarii bănăţeni pe timpul participării la misiunile internaţionale, preşedintele României a decorat drapelul de luptă al Batalionului 32 Infanterie „Mircea“ cu Ordinul „Virtutea Militară“ - în grad de Mare Ofiţer cu însemn de război.
Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea soldaţilor şi a drapelului de luptă în aplauzele celor prezenţi. Batalionul 32 Infanterie „Mircea“, cunoscut şi sub numele de „Scorpionii Galbeni“, este continuatorul tradiţiilor regimentului 32 Dorobanţi, înfiinţat în data de 1 aprilie 1883. Din cele mai vechi timpuri, drapelul de luptă a constituit simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei militare, fiind destinat să reamintească fiecărui militar tradiţiile glorioase ale poporului român, în general, şi ale unităţii cărei îi aparţine, în special, precum şi datoria sacră de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu bărbăţie şi abnegaţie chiar cu preţul suprem al vieţii independenţa şi suveranitatea României.